tisdag 23 mars 2010

Hemma i soffan igen efter en natt i Nyköping. Det har varit intensiva dagar och knappt någon tid för sig själv. Igår kväll hann jag precis sätta mig i en bubbelpool i fem minuter innan det var dags för att samlas för avfärd mot Nyköpings slott. De andra deltagarna hade dock lite längre tid för relax men jag var tvungen att gå på ett extrainsatt styrelsemöte innan jag blev fri för kvällen.

Vi (190 pers) tågade iväg mot slottet och på torget möttes vi av fackelbärare och musikanter utklädda i 1300-talskläder. De ställde upp oss i en kolonn och förde oss sedan till slottet genom stadens gator i takt till virveltrummor och trumpeter. Väl framme möttes vi av en narr, fick mjöd och en sup ("Nyköping" förstås). Vi placerades i ett långsmalt rum med långbord utmed sidorna och i mitten mellan långborden framfördes ett skådesple under hela kvällens måltid. Det var väldigt trevligt men maten var tyvärr sådär. Kvällens antiklimax var väl musiken ur ljudanläggningen. Det fanns ett PA på scenen men ingen cd-spelare. Det var tänkt att vi skulle spela skivor eller från usb-minne på eget bevåg. Det fanns en stereoradio av köksmodell men den hade inga utgångar för kablar till PA:t. Den enda möjligheten att spela musik tillräckligt starkt så folk skulle kunna dansa var att man la en mikrofon framför den ena av radions högtalare. Man kunde inte lägga den mitt framför för då blev det rundgång. -Kan inte du fixa bättre ljud, Eddie, du som är audiofil, undrade man? Men det gick givetvis inte.

När det var slut på kvällen på slottet ville de flesta tillbaka till hotellet för att ta en sängfösare men se det gick inte. Allt var stängt så folk fick lomma iväg till rummen utan de där sista viktiga dropparna. Dagen efter så insåg man väl att det var lika bra det förstås.

Maten på hotellet var heller inge bra. Idag fick vi skolmatsalsris och korvstroganof. Det smakade exakt som på 70-talet på Hacklehemskolan. Möten och seminarier var dock väldigt bra under dessa två dagar. Möten med andra människor är ju också alltid roligt.

Inga kommentarer: