lördag 13 november 2010

Nu är spelningen över och jag är tillbaka på rummet. Det var helt ok men inte sådär "Åh gud i himmelen".
Jag gick upp till Konserthuset i spöregn och gick in. Där fanns ett intressant utbud av CD-skivor som bara kan beställas från USA annars.
Jag köpte fem stycken som jag inte hade. Jag gick tillbaka till hotellet med skivorna för att slippa ha dem i fickan hela konserten. Jag var ju ute i god tid som vanligt. Jag passade också på att fotografera min uppackade packning.
Jag reser lätt som synes. Plats 128 rad 1 var en mycket bra plats att sitta på.
Min plats är den där min jacka är slängd över ryggstödet. Dweezils gitarrer står framför jackan.
Dessa gitarrer hade han valt att ställa upp på scenen. Han använde ingen av dem. Den gitarren han spelade på kom ut först senare.
Denna var lite snygg.
Här syns gitarrteknikern Thomas Nordegg till vänster. Han var även Franks tekniker en gång i tiden.
Kvällens låtlista.

Konserten började bra och jag hade stor glädje av den nyinköpta kameran som betedde sig precis som jag ville. Man fick inte fota med blixt och det respekterades.
Dweezil under ett solo. Man körde också videoklipp med frank i bakgrunden.
Det första klippet var en version av "Cosmic debris" som jag inte sett förut. Det var väldigt bra gjort eftersom bandet spelade låten och Frank spelade solot.
Dweezil spelade också solo när Frank kompade.
Man hade även en "Special guest" och det var Mattias IA Eklundh som kom upp och spelade solo i låten "City of tiny lights".
En hårdrocksgitarrist som jag aldrig lyssnat på och nog blev det hårdrockssolo alltid.
De körde en kort duell också.

Ett extranummer blev det och bandet tackade för sig.
Jag var väl sådär nöjd men stod vid scenkanten och applåderade bandet. Då händer det något otroligt. Dweezil går fram och böjer sil ner över kvällens låtlista, skriver sin autograf och kommer fram och ger den till mig. Det var ju lite kul faktiskt. Basisten och den andra gitarristen skrev också autografer på den sedan.
Dweezil skrev med tuschpenna. Det är samma lista som jag fotograferade innan konserten.

Kvällens besvikelser var ändå när "Inca roads" skulle spelas. Jag hade sett fram så emot den låten för jag har hört Dweezil spela solot i den helt underbart. Denna gång var det Frank som spelade på videoskärmen bakom. Det solot har jag hört så många gånger förut och jag hade hellre sett Dweezil göra det på sitt sätt. Precis samma sak hände under låten "Muffin man" jag blev så glad när de började spela den för att det skulle bli intressant att höra Dweezil göra solot. Då klipptes Frank in igen och jag lovar att jag kan varenda ton i det solot utantill. Jag kan förstås inte spela det men jag kan nynna det.

Efter konserten gick jag till hotellet i spöregn och lade in låtlistan och en t-tröja jag köpt. Sedan bar det iväg ut igen för att få en matbit. Det blev en korv med mos kort och gott.

Jag har haft en bra dag idag och ser fram emot en morgondag med lite slöshopping i Göteborg. Jag tänkte köpa någon julklapp till Felixen i alla fall. Det ska bli jätteskönt att komma hem imorgon kväll. Den saken är säker.

4 kommentarer:

Lars G sa...

Måste varit en grym konsert om man gillar Zappa. Jag såg honom i Stockholm i slutet av 60-talet......
IA Eklund är en mycket duktig gitarrist, men hårdrocksdito???? Knappast, han spelar alla stilar.

Lars G

Eddie sa...

Jag kanske bara trodde att han var hårdrockare p gr a hårsvallet. Han ser ut som en sådan. Han spelade dock ett väldigt "hårdrockigt" solo.

Ska kolla upp honom lite mera nu så här i efterhand.

Det var ändå roligt med en överraskning som blev en överraskning. När jag såg Zappa plays Zappa första gången dök Steve Vai och Terry Bozzio upp men de var "special guests" under hela turnén och dök upp varje gång.

Det roliga med special guest är att konserten bril helt unik och om man inte var där då så får man aldrig möjligheten igen.

När jag såg Frank Zappa i Stockholm 1988 dök Dweezil upp. Även svenskarna Mats och Morgan satt in under en kort del av konserten. DET var grymt.

Anonym sa...

Du skulle varit med till Bishop Arms efteråt. Vi gic dit vid 01.00 och då var alla band medlemmar utom Dweezil där, trevliga att prata med ochnågra foton blev det också:-)

Magnus L

Eddie sa...

Vad synd Magnus! Jag stod en stund och väntade på dig utanför men jag hade låtlistan i handen och det började att spöregna. Jag ville inte vika den och stoppa i fickan så jag tog den innanför jackan och gick till hotellet.

Det vore jättekul om vi kunde dela med oss lite till varann av bilder. Fick du några bra under själve konserten?