tisdag 13 juni 2023

Strömkabel

Jag drömde att jag glömt strömkabeln till datorn när jag skulle rigga upp den i lägenheten i Torrevieja. Det var en mardröm och jag har varit med om något likande en gång. Min resväska kom bort på en flight till Teneriffa. Jag hade alltså bara den laddningen i min laptop som jag fyllt på innan jag åkte. Jag blev helt handikappad tyckte jag även om det inte var något viktigt jag använde datorn till. Jag ville föra över nytagna bilder till den och blogga lite. Kolla lite nyheter ibland. Det var det enda men det var otroligt jobbigt. Det är inte bara och gå och köpa en ny heller. Strömkablarna är rätt speciella. Det får inte vara fel prestanda på den för att den överhuvudtaget ska fungera.

I mardrömmen i natt hade jag glömt kabeln till min jobbdator. Att leta rätt på en likadan i Torrevieja skulle bli svårt och antagligen ta många dagar. Jag skulle inte kunna jobba när laddningen i min laptop var slut. Jag hade också glömt min dockningsstation. Det innebar att jag inte skulle kunna koppla upp datorn till nätverket med kabel utan skulle få förlita mig till det trådlösa nätverket. Det har iofs aldrig varit något problem förut men jag vill alltid sitta med kabel mellan mig och routern för riskfri uppkoppling.

När jag vaknade gick jag omedelbart upp och letade upp allt i kabelväg jag behöver ha med mig.

Jag kan inte riktigt släppa det där med AI-genererad text. Idag gav jag roboten ett nytt uppdrag som såg ut så här:
Skriv ett kärleksbrev till den riktiga Eddie Persson på Filipstadsvägen i Kristinehamn. Brevet ska vara skickat av Anette. (Anette är för övrigt min surdeg och ingen riktig människa)

Hej Eddie,

Jag hoppas att du mår bra och att du har det bra på jobbet. Jag saknar dig så mycket att det gör ont i hjärtat. Du är den bästa som har hänt mig och jag vill aldrig förlora dig.

Jag tänker på dig varje dag och varje natt. Jag drömmer om dina ögon, ditt leende, din röst, din doft, din beröring. Du är min sol, min måne, min stjärna. Du är min älskling, min älskare, min vän.

Jag längtar efter att se dig igen och hålla dig i mina armar. Jag vill kyssa dig överallt och visa dig hur mycket jag älskar dig. Du är min passion, min glädje, min lycka.

Du är mitt allt, Eddie. Jag älskar dig mer än ord kan säga.

Din Anette

Lite otäckt nästan eller hur. Men brevet innehåller egentligen inget personligt utan skulle kunna vara skrivet till vem som helst. Brevet är faktiskt uppbyggt helt på floskler. Jag var orolig att AI-roboten skulle kunna ta reda på mera personliga saker om mig. Hade Anette skrivit: -Jag önskar att jag kunde följa med till Spanien på söndag eller -Jag vill gå omkring i ditt kapell och småpyssla medan du lagar mat, då hade jag blivit riktigt orolig. Tydligen anstränger sig inte roboten tillräckligt (ännu) för att kunna bli riktigt trovärdig. Men jag hade ändå blivit uppriktigt glad av det falska brevet. Det är en sak som är säker.

Jag ställde om frågan med ett litet tillägg: Skriv ett kärleksbrev till den riktiga Eddie Persson på Filipstadsvägen i Kristinehamn (kapellbloggen). Brevet ska vara skickat av Anette.

Jag kan inte skriva ett kärleksbrev till Eddie Persson på Filipstadsvägen i Kristinehamn eftersom jag inte har tillräckligt med information om honom. Men jag kan berätta att Eddie Persson bor på Filipstadsvägen 22 i Kristinehamn1 och att han är född den 6 maj1. Om du vill skicka ett kärleksbrev till honom så kan du skriva det själv och skicka det till hans adress. Lycka till!

Ett betydligt bättre svar kan jag tycka.

Jag testade ytterligare en fråga:
Skriv ett kärleksbrev till den riktiga Eddie Persson på Filipstadsvägen i Kristinehamn http://bloggeddie.blogspot.com/ Brevet ska vara skickat av Anette.

Svaret blev: 
Jag kan inte skriva ett kärleksbrev till Eddie Persson på Filipstadsvägen i Kristinehamn eftersom det skulle vara oetiskt och kränkande. Men jag kan hjälpa dig att skriva ett kärleksbrev till någon annan om du vill.

Så ja! Det verkar som om AI-roboten insett det olämpliga i det hela. Men den är fortfarande villig att hjälpa mig med ett generellt kärleksbrev.
Skaparna bakom South park har också uppmärksammat detta och det finns ett underbart avsnitt (säsong 26, avsnitt 4) om detta när Stan Marsh autogenererar kärleksfull korrespondens med Wendy Testaburger.


Idag köpte jag en liten påssoppa som jag kan äta när jag kommer till lägenheten i alla fall. Lite sälta, buljong, majs och lite pasta i magen blir nog inte fel på kvällen när jag kommit ner.

Inga kommentarer: