lördag 24 juni 2023

Midsommar i Spanien

Jag hade en fantastiskt trevlig dag igår. Kl 11:30 startade jag scootern för att köra upp till Dalevis i Quesada. Denna dag skulle verkligen min nya GPS behövas. I början gick det bra  men sedan ballade den ut totalt. Jag åkte och snurrade i 45 minuter i kvarteren runt där de bor. Till slut fick jag överge GPS:en och köra efter mobilens kartapp istället. Då hittade jag. Det var hemskt varmt och solen var stark där jag var instängd i min hjälm.

När jag kom fram slängde jag mig i poolen och det var underbart. Ganska snart började vi med lunchen. 


Folk hade gjort en massa goda kalla rätter och vi mumsade och åt. Jag bidrog med en sillsallad.


Solen sken och jag brände upp mig. Det förstod jag inte riktigt då eftersom det samtidigt fläktade varmt uppe på berget. Det är alltid fantastiskt fint att få sitta däruppe i himlen.

Sedan badade vi och pratade och körde en musikquiz.

Framåt kl 19 drog vi vidare till Anderssons. De bor också uppe på en bergknalle och där hade jag aldrig varit förut. 


Ett fantastiskt ställe det också.


Jag drack några öl innan grillmiddagen som också den var fantastisk. Vi körde musikquiz där också.

En mycket trevlig dag med massor av människor. Men det var skönt att komma hem till stillheten. Vi delade en taxi hem vid 01:30.

Idag midsommardagen har jag varit inomhus hela dagen förutom en tur upp till Quesada igen för att hämta scootern. Jag brände mig verkligen igår och jag var inte den ende som gjorde det. När jag hämtat scootern tog jag en sväng till storkinesen och handlade lite småsaker inför fasadmålning. Jag tog över lite färg och saker från de norska grannarna som åkte hem idag. Jag handlade lite på Carrefour också innan jag åkte hem och la mig på sängen och läste. Jag sov en stund i fläktdraget också.  Gårdagen var intensiv med människor men idag hade allt gått tillbaka till det normala igen. T o m de norska grannarna åkte hem så nu är jag ensam så som jag vill ha det.

Ikväll blir det att följa utvecklingen i Ryssland där ryska trupper börjat förflytta sig mot Moskva för att förhoppningsvis störta Putin vad det lider.

Inga kommentarer: