tisdag 20 juni 2023

Knott

Knott har jag inte sett här förut men de finns tydligen. I morse när jag satte mig ute blev jag biten på fotlederna. Det känns som de svenska knotten och bidrar inte till någon svullnad efteråt. Däremot en jobbig klåda i några timmar.


Till frukost idag - smörgås med Sobrasada. Jag har ingen aning om vad sobrasada är gjort av men det såg gott ut i affären. Det var gott också men jag har fortfarande svårt att bestämma vad det egentligen var jag åt. Det är ju tomatigt-paprikaigt men har också en syra som påminner om citrussysyrlighet. Den kan vara köttbaserat då jag ser fibrer i det. Dessutom ligger det i köttdisken på Carrefour. Konsistensen påminner däremot om tonfisk men det tvivlar jag på att det är. Då skulle det nog vara placerat bland fisken. Det var väldigt gott i alla fall och om andan faller på kanske jag ger mig på att översätta det som står på förpackningen.

Tog ett morgondopp i poolen.

Fyra möten idag.


Sedan greksallad till lunch.


Åkte till Farideh en snabbsväng på lunchen och fick en av hennes böcker. Hon har fått ett exemplar av min så vi bytte. Satte mig i tio minuter hos Björn och Helena också på deras altan innan jag åkte hem igen. Jobbade klart och tog ett kvällsdopp. 


Jag fick låna en gasoltub av mina norska grannar så jag tog en tur till Carrefour igen och köpte slang och koppling till att förbinda de båda enheterna med. Jag köpte också en mindre paellapanna, mer lagom för två-fyra personer. Jag testade att tända den och det funkade fint. På torsdag ska jag bjuda grannarna på paella med kyckling och kanin.

Tog scootern till La Zenia boulevard och handlade lite. Köpte grädde bl a. Det finns två olika sorters färsk grädde här. En till vispgrädde och den är sötad. Men så finns det också en till matlagning och det var den jag köpte.


Köpte några billiga t-tröjor och en underbar hawaiiskjorta.



Jag käkade en stor hamburgare på Mel's på La Zenia innan jag åkte hem igen.

Inga kommentarer: