fredag 16 juni 2023

En liten skörd

Sista arbetsdagen i kapellet på ett tag. När jag jobbat klart gick jag ut i värmen och skördade halva tobakslandet. Det som var moget. Jag tog reda på bladen sedan. Spolade bort skräp, snittade bladen och hängde upp den. Ca 150 blad. 


Det blir en likadan skörd imorgon men då ska jag försöka börja innan det blir så varmt. 


Jag kollade vädret för Torrevieja de kommande tio dygnen och jag kommer kunna njuta av värmen ett tag till. UV-index ligger på 8-10 därnere nu så så jag får vara lite försiktig trots att jag har en grundläggande bränna hemifrån.

Det var väldigt varmt här idag. Det ska bli lika varmt här imorgon. Drygt 30 grader. Men på söndag (när jag åker) verkar regnet komma till kapellet. Underbart!

Jag håller på att leta upp de sex böckerna som ingår i "Lars Hård-sviten" av Fridegård. Den ska med ner till lägenheten vid tillfälle. Inte denna gång eftersom bagaget är fullt redan nu. Jag ska läsa böckerna igen. Det var många år sedan men jag älskade huvudpersonen och hans filosofiska tankar. Lars Hård var förstås Jan Fridegårds alter ego. Även "En vandring i solen" av Slas ska med vad det lider.

Ikväll ska jag dricka några öl och plocka och packa lite. Felix var här med lite kläder som ska med ner till lägenheten.

Jag ska gå igenom gamla fotografier från min Teneriffaresa 2018 och se om jag kan identifiera den hudkrämen jag köpte där och då och tyckte så mycket om. 

Inga kommentarer: