tisdag 27 juni 2023

Varmt

Det är nästan lite väl varmt nu. Jag sticker ogärna ut nosen i solen mitt på dagen här i mitt vindskyddade lilla omgärdade område.

Inomhus är det ändå ok. Jag vädrar korsdrag och har fläkt riktad mot mig där jag sitter. I skuggan på baksidan är det också för varmt i lä. Jag har 32 grader nu.


Det ser ut att fortsätta också.


Så här ser de flesta dagarna ut vad gäller UV-index. Det går ofta upp till 10 någon gång under dagen också.


Pannan har i alla fall snart flagnat klart.


Dagens lunch. Det var ingen idé att tända grillen för detta lilla. 


Här lade jag upp på ett lite annat sätt. 


När jag jobbat klart tog jag fram mina målargrejer och började på en liten målning. 

När det svalnade av lite tog jag scootern till Carrefour. Jag hade slut på mjölk. Alltså det går två liter om dagen. Det är så gott när det är varmt. Nu köpte jag 6 liter på en gång men det är knappt att jag får med mig mer varor på scootern än så. Jag köpte också persikor, cola zero till gäster som kommer på lördag, Chorizo och chips.


Jag köpte också Tortas de Mollitas som jag inta hade en aning om vad det var. Det låg bland kaffebröd. Det var en konstig smakupplevelse. Jag förstod liksom inte vad jag åt.


Nästan som det hårda tunnbrödet vi äter till surströmming med något som påminde om tahini ovanpå. Inte lika kärvt som tahini.


Inte blev jag klokare av att översätta heller.

Jag brukar tycka det är roligt att prova olika snacks också men det är svårt att hitta något intressant. Jag letar alltid efter lökringar men hittar det aldrig. Jag köpte helt enkelt en tub Pringles. 


Det var många år sedan jag åt Pringles och hade glömt grejen med dem. Det är ju inte ens friterade potatisskivor. Snarade friterade potatismosskivor.  Jätteonaturliga och tillrättalagda. Och ingen färg som ens antyder att de är friterade. 


De är ju för tusan mosfärgade trots att de kan fås i allehanda smaker. Det smakar kryddat mos helt enkelt. Staplingsbart torrt kryddat mos. Bah!

Nu är Felix i Genéve och imorgon ska han till Chamonix. 

Inga kommentarer: