onsdag 23 augusti 2023

Explosion i köket

Jag var i Karlstad på förmiddagen och presenterade min verksamhet för miljönämnden i Karlstad. Det var trevligt. Trevligt att träffa kollegor igen också. Sedan gick jag och åt lunch på Fontana de trevi.


Det har blivit lite av en tradition att jag äter en Siciliana där när jag är på Karlstadsbesök. Sardeller, vitlök, oliver och kapris. Den är fantastisk. Salladen smakar som pizzasallad gjorde på 70-talet. Underbart och jag läste Kafka hela måltiden i lugn och ro.

Jag satt på en bänk och läste Kafkas "Amerika" på min lilla läsplatta. Jag gillar verkligen läsplattan. Läste på tåget hela vägen hem också. Hela förmiddagen kändes som om jag var i en kafkabubbla. Väldigt fin bubbla.

När jag kom hem igen satte jag mig och jobbade lite då det plötsligt small utifrån köket. Glassplitter hördes också. 


Den främre glasskivan på ugnsluckan exploderade och det sprätte glas ända in i prediksalen. Gissa om jag blev rädd. Ugnen har inte använts på över en månad. Jag åkte ner till Elmodul och kollade vad en ny kostar, fick ett pris och överväger att kontakta mitt försäkringsbolag.

Det fick bli en tur till Maxi också. Jag köpte en bit högrev för att kunna göra en indisk gryta imorgon. När jag kom hem hittade jag denna påse i kundkorgen. 


Jag har ingen aning om hur den hamnade där. Jag har aldrig ens ätit torkade kikärter. Det var två unga killar som skrattande sprang förbi mig mellan hyllorna och stötte till min korg. Det måste varit de som slängde ner den däri. Det var ju en sanslös tur att jag inte fick avstämning.  

Inga kommentarer: