lördag 5 augusti 2023

Motti

Jag började redan i går kväll med att lägga ut böcker till försäljning men det går långsamt. Först fotograferar jag böckerna en och en och mailar bilderna till datorn. Sedan spar jag ner bilderna från mailen till en mapp jag döpt till bokbörsen. Därefter går jag in på Bokbörsens site och lägger upp boken. Först måste jag också kolla vilket pris som är lämpligt. Det gör jag genom att söka på begagnade likadana böcker. Sedan lägger jag mig något under de priser som jag behöver konkurrera med.


Sedan igår har jag lagt upp 93 annonser. Det tar ca 5 minuter per annons så det går åt några timmar. Jag har nog runt 1 500 böcker tror jag och nästan inga titlar betingar tresiffriga belopp. Men några betingar t o m fyrsiffriga.


Idag åt jag nävgröt och fläsk till lunch. Rätten kallas även "Motti".

Under mina sökningar efter begagnade böcker hade jag sett något som jag reagerade lite på. En bok som jag såg till oerhört höga priser och tänkt: -Den där boken har väl jag ändå? När jag satt och tittade på TV senare och drack ett glas likör tillsammans med Sivan tänkte jag på det ingen. 


Jag satt och sippade på en likör som heter "Rabo de gato" som är spanska och betyder "Kattsvans". Det är en örtlikör som smakar som "Kungen av Danmark" upplöst i grädde och sprit. Jag tycker den är god.


Vi skålade Sivan och jag, hon med sin och jag med min.

Sedan gick jag till bokhyllan och letade upp boken jag sett till skyhöga priser. Mycket riktigt. Där stod den. Men var det samma upplaga som gick för dyra pengar? Mycket tydde på det men jag blev inte riktigt övertygad. Jag kollade Tradera också och där låg den ute. Bud låg på 1 000 kr men auktionen pågår en vecka till. Jag ska följa den och se vad den går för. Det är exakt en sådan som jag har. Man kan ju kolla vad liknande objekt gått för historiskt också och det visade sig att den går mellan 3 och 6 000 kr när den läggs ut. Det är inget speciellt alls med den i mitt tycke men just nu verkar den ha fått en hype och den är eftertraktad. Hade jag inte insett detta hade jag lagt ut den för 40 kr. Nu begär man över 10 000 kr för den som "Köp-direkt-pris" på Tradera. Det är en konstig värld.

Sivan la sig tidigt och jag ska också snart lägga mig. Idag har jag inte varit utomhus mer än för att fylla på kattmat till grannens katt. Jag ska ta ett ryck med böcker imorgon igen.

Inga kommentarer: