tisdag 8 augusti 2023

Isterband


När jag var på Maxi igår och handlade träffade jag min vän Stefan Dalevi. Jag blev då tvungen att köpa isterband. Vi hade pratat om isterband den senaste gången vi träffades. Så isterband fick det bli till lunch igår. Här stekta utan skinn tillsammans med en gul lök och de rödbetorna som fanns kvar i burken.


I kvällningen tog jag en glassfika med min fyndiga vän Ylva Falkenhem ute vid Picassos veranda. Ett mycket trevligt möte med skratt och igenkännanden. En ljum men mulen stilla sommarkväll utan mygg.

Idag har jag fortsatt att uppdatera gamla jobbdokument och börjat på en verksamhetsplan för 2024. Jag har fem stycken verksamhetsplaner till att göra under mitt yrkesverksamma liv. Sedan få någon annan ta över. Jag får också förhoppningsvis uppleva perioden mellan hägg och syrén fem gånger till i Kristinehamn.

Prag spökar med min hjärna. Jag längtar till den vackra kulisstaden och historiens vingslag där. Jag tittar på youtubeklipp och läser min blogg från resorna jag gjort dit. Jag minns tillbaka på promenader jag gjort där. Längtar till parksofforna på kyrkogården där Kafka ligger begravd. Till den stora utomhusloppisen med alla tandlösa, lortiga försäljare som röker och dricker öl. Deras varor som ingen vill ha ens om de får dem till skänks. Jag vill gå där igen och få en insyn i det tjeckiska folkets hem genom deras lösöre som ligger till försäljning. Äta lite av deras streetfood i form av en korv, en brödskiva och en klick senap. Dricka deras underbara öl någon kväll ibland. Ta en snaps aprikosbrännvin med min vän Milos på "Bric à Brac". Gå och gå och gå och förundras över vad staden betytt för kultur och naturvetenskap i form av David Cerny, Franz Kafka och Albert Einstein med flera.

Jag har haft en karta i min telefon över ett stort antal platser i Prag. Restauranger, konstverk och affärer. Alla mina "bokmärken" är borta från den digitala kartan och det är en stor förlust. Många restauranger som jag fantiserat om men inte hunnit besöka. Det tar emot att upprätta en sådan karta igen när jag vet att risken för att bli av med den efter någon uppdatering av telefonen eller något annat är stor. Jag får väl börja på en papperskarta för att få något varaktigt tyvärr.

Inga kommentarer: