lördag 26 augusti 2023

Regn

Jag satt och väntade på regnet på förmiddagen och drog snart till Maxi för att handla innan skyfallen. Det blir ost och kex till kvällen. Jag köpte t o m päron. jag satte mig i soffan när jag kom hem och fortsatte med mina vinylskivor. Det var ungefär så som hela dagen utvecklade sig. Förutom ett överraskande besök av Jonas Moberg och Pentti "Löllö" Leiviskä. Vi pratade en stund. Jonas tog en öl och Pentti körde. 

Sivan blev väldigt orolig. Sofforna var ju plötsligt upptagna av en massa otäcka karlar. Plötsligt skrek hon av harm. Jag har inte hört henne låta på flera år tror jag. Mer än spinnet, snarket och sovsnusningarna då.


Jag tog minestronesoppa till lunch bland skivorna. Jag la mig på sängen och läste Kafkas "Amerika" (igen) en stund också.

Somnade.


Vaknade och gick upp och gjorde limepickles. Limefrukterna har stått en månad med salt. 


Hällde upp det på burk inför avsmakning imorgon.


En av mina Traderaannonser gick ut ikväll och jag satt och stirrade på skärmen de sista tio minuterna. Jag vet att det brukar kunna dra iväg ordentligt då. Så här såg det ut drygt en timma innan.


Jag öppnade en öl till rullskidåkningen i Trollhättan som snarare såg ut som vattenskidåkning. Det regnade ymnigt i Trollhättan men ännu inte här. På en linje står de små tornen.

Vilken rysare Traderaauktionen blev.


Så här såg det ut när det var 3 minuter kvar.


Sedan började det hända grejer...


Och så här slutade det. 1 000 kronor upp på tre minuter.

Hela kvällen gick åt till att dricka öl, kolla friidrott i ögonvrån och prismärka grammofonskivor. Duplantis klarade just 6 meter.


Inga kommentarer: