måndag 28 maj 2012

Nu var New York-äventyret över för denna gång. Sommaren har kommit till Kristinehamn och jag tar det väldigt lugnt med allting. Lite väl lugnt kanske för jag får inte mycket gjort. Tänkte lägga upp några bilder från den senaste tiden i kapellet. 

Lina kom hem från Turkiet samma dag som jag kom hem från NYC. Här besöker hon oss i kapellet och har med uppskattade presenter till Filuren.
Lagfoto från klasskampen i fotboll. Felix tvåa från vänster och klassföreståndaren, Cissi, längst till höger.
Mollyn ligger och latar sig i solen.

När jag kom hem till kapellet insåg jag att gräsmattan som jag sådde i höstas tar sig dåligt men det har varit kallt här när jag varit i New York sägs det. Nu har värmen kommit och jag vattnar, gödslar och klipper för fullt. Jag jagar maskrosor för glatta livet också. Det går ändå trögt för gräset denna försommar hos mig. Jag vet inte hur många timmar jag suttit här på kapelltrappan och tittat på hur vattenspridaren väter jorden och gräset och hur jag tänker att det är skönt för de där små gräsrötterna att få dricka lite. Det är ungefär vad jag har ägnat mig åt sedan jag kom hem. Mycket tankar om livet på kapelltrappan. Mycket tankar på framtid. Jag har ingenting planerat för sommaren och minns inte ens vilka veckor jag begärt semester.

Till helgen ska jag och Felix till Liseberg i alla fall och sedan får livet gå sin gilla gång.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Eddie!
Jag är en av alla anonyma följare av din blogg som saknar inläggen om ditt kapell. Minns hur jag sträckläste det jag hade missat i början, och äcklades av alla svampbilder, men hejade inombords när du fick övertaget över dem. Men vad händer nu? Bygger du vidare? Som egen huskramare, och bloggare, vill jag läsa mer om ditt kapell och livet i dess närhet. Sluta inte!
Ha det gott grabben. :o)
/micke

Eddie sa...

Hej Micke!
Jag bygger vidare men i så sakta mak att jag skäms. Jag tycker det händer så få saker i mitt liv så att det inte är något att berätta om. Min iver har liksom lagt sig. En gång i tiden hade jag också tankar som jag ville dela med mig utav. Numera har jag inte ens det.
Jag är inne i en längre bloggsvacka. Det är förstås en svacka i det riktiga livet också på något sätt. Jag tar dagen som den kommer. Bekymrar mig inte särskilt mycket men är heller inte särskilt entusiastisk.

Tyvärr får du nog vänta in mig tills min oföretagsamhet är över. Ibland tänds gnistan igen för att sedan slockna i vardagsbestyren.

Bor du i närheten får du gärna komma och hälsa på. Du får också gärna visa mig din egen blogg. Jag kanske får inspiration av den.

Anonym sa...

Tjänare hej!
Du har säkert svarat på denna frågan förut men; var letar och hittar man bästa pris på flygresor till NY - USA? Fixar man hotell bäst själv el. ska man köpa "paket"? Å hur gör du med ev. inrikesresor per flyg?
Zostera

Eddie sa...

Hej Zostera!

Jag bokar alltid allting själv. Flygresan först eftersom det alltid går att få tag på boende i NYC. Jag har använt mig av siten "Supersavetravel" varje gång. Det är bra att vara ute i god tid och följa prisutvecklingen ett tag. Bestäm dig för vilka datum du vill åka och gå in och titta på flighter med jämna mellanrum under någon månads tid. Om du bokar långt före kan det vara dyrt. En tid innan (ca 4-5 månader) brukar priserna kunna sjunka lite men det har varierat lite år från år. Väntar man för länge blir det dyrare och dyrare. Normalpriset för direktflyg Sthlm-NYC t o r har legat runt 6000:- +/- 500:-.

Inrikesflyg bokar jag också själv härifrån. Jag har märkt att det kan bli dyrt att boka t o r och billigare att boka två enkelbiljetter. Om du ska vidare direkt efter du landat i NYC kan du boka hela resan direkt via ovannämnda site.

Hotell bokar jag också själv innan jag åker. Det är bara att söka på "billiga hotel i NYC" t ex. Jag bos alltid i enkelrum på Hostels. Ett lite enklare boende utan egen toa och dusch men det är OK för mig. Ju billigare jag bor, destå längre kan jag stanna. NYC har höga hotellpriser. Inga bokningar jag gjort har någonsin krånglat. Man står där med ett A4-ark i näven som man själv skrivit ut och det funkar alltid. Hotellens läge är inte viktigt så länge de ligger på Manhattan. Man förflyttar sig snabbt med tunnelbanan. Bor du "Upper West side" kan det vara bra att hamna i närheten av 72:a eller 96:tte gatan eftersom dessa är expresstationer. Tunnelbanan hoppar då över ett antal stationer och blåser raka vägen ner till 42:a eller 34:de. Dit vill man nämligen ofta och snabbt kommer du förstå när du väl är där.

Hör av dig om du vill veta fler detaljer!

I görligaste mån köper jag även transferbiljetter och bokar konserter innan jag åker från Sverige också.

Anonym sa...

Tack snälla!!!
Hela familjen vill gärna åka bort över jul (kanske nyår), problemet är pengarna ;)
OM vi åker ska vi i så fall direkt vidare till Florida, Texas, Lousiana etc varma stater. Skulle gärna besöka NY också men INTE på vintern...
The U

Eddie sa...

Ska familjen åka vill ni nog ha det lite bekvämare än vad jag har det när jag åker.
Det var så längesedan jag åkte på charter men det låter som ett alternativ för er. Jag har varit i Miami Beach och det kan jag rekommendera för en barnfamilj. Bra stränder för barn, utflykter till "Seaquarium", träsken o s v.

Varken du eller jag passar dock in där bland alla "vackra" människor... Det var bara fotomodeller på stränderna tycktes det som när jag var där.

Bra fiske var det också!

Anonym sa...

Innan vi ev. snackar om vad f-n som helst! Devon Allman MÅSTE vara nära besläktad med någon i Allman´s brothers? Antar du hört detta: http://open.spotify.com/track/4C159BLMUJF5tNHm4oGLIc
Har semester t.o.m. 29/7, passar det åker jag gärna till Kristinehamn lämpligt datum och stannar 1-2 dagar. Annars tar vi det när som längre fram i höst.

Zostera, även kallad Ulf.

Eddie sa...

Devon Allman är Gregs son.

Den 20-21/7 är det bluesfest i Kristinehamn. Kom då vetja! Jag bjuder in dig till bluesfesten på Facebook så du får se vilka som spelar. Jag kommer att arbeta lite under kvällarna men det blir party i alla fall!

Eddie sa...

Hittar dig inte på FB!?!?

Här är en länk:

https://sites.google.com/site/blueskristinehamn/home/bluesfest

Anonym sa...

Stänger av mitt konto på FB ibland. Får se om jag kan få till ett besök på bluesfestivalen, hade ju varit kul! Hör av mig senast onsdag i så fall. Lutar dock åt att det får bli senare i sommar/höst. Rulf.

Stina sa...

Hej igen. Jag har tyvärr missat att du varit aktiv i kommentarsfältet.
Hoppas du kan hitta tillbaka till din ursprungliga iver för det var roligt att följa dina vedermödor. Men jag förstår vad du pratar om. Vi har lyxen att kunna stänga dörren till vårt torp och åka hem när problemen hopar sig. Det är svårare om man bor mitt i ett projekt. För problem får man alltid. Både byggnadstekniska och privata.
Vår blogg heter: torpetberget.wordpress.com, och handlar om sommarhuset vi renoverar i Ölme. Med en fot inom byggnadsvårdskultur och den andra i nuet. Vilket är en balansakt kan jag lova, ha ha.
Ha det gott!
/Micke

Eddie sa...

Intressant blogg Micke och Stina! Jag ska läsa allt någon dag. Vart ligger ert torp? Skulle vara roligt att titta förbi någon gång!

Anonym sa...

Du är djupt saknad, om det tar emot att blogga så varför inte bara skriva en Eddie-reflektion på precis vadsomhelst bara du ger ett livstecken ifrån dig

Stor kram A

Anonym sa...

Savnes av en norrbagge også! Driver og pusser opp et hus selv, og ditt arbeid med kapellet har vært til stor inspirasjon for meg. Beste ønsker Eddie
hilsen Jan

Anonym sa...

NU vet jag varför du inte syns till här - du har ju för sjutton fullt upp med att leta gamla foton och dokumentera vår stad!!
Såg dig på TV:n häromkvällen och har kikat lite på FB...

Berätta för dina bloggföljare om detta projekt - det kan ju finnas Kristinehamnare i förskingringen som inte vet att den sidan finns!