söndag 21 september 2014

Försök till nystart på kapellbloggen

Det är drygt två år sedan jag gjorde det senaste inlägget på kapellbloggen. Mycket har hänt sedan dess. Lina och jag är inte tillsammans längre och min 70-åriga mor har blivit dement. Katten Molly är död men Siv är kvar. Jag har byggt ett sovrum åt mig och har flyttat ner en våning. Felix växer och frodas och jag har sedan en tid fått en nytändning när det gäller kapellrenoveringen. Jag har bytt jobb och arbetar numera i Karlstad. Min silverfärgade SAAB har skurit och jag har en vinröd nu istället.

Just nu håller jag på att renovera prediksalen och jag ser slutet på det rummet. Jag har anlitat Miljönären för tapetsering och målning tidigare. De har gjort klart halva prediksalen. Konstigt kanske men jag har ont om utrymme här så jag får flytta runt saker hela tiden för att komma åt nya ytor att renovera. Därav är halva rummet klart. Nu är det dags för etapp två och det blir Ulf Lindberg på Miljönären som får förtroendet även denna gång. Jag var hemskt nöjd med hans arbete och honom som person. Lätt att ha att göra med och behaglig. Min elektriker Lennart Undevall har också varit här med jämna mellanrum och kommer att behöva hänga här ett tag till. MR Kyl och Värme fixar med värmen i prediksalen och A Skorstenar har varit här och installerat en ny kamin. Sedan har vi "Snickarn". Nutte som han kallas och Anders Lindqvist som han heter. Utan honom skulle inte det inte vara något boende här i kapellet. Jörgen hjälper mig med elektroniken fortfarande och nu har min gamla vän Roland lovat att hjälpa till att brädfodra baksidan.

Denna bild är tagen mot det blivande köket. Öppningen som syns mellan rummen ska vara så sedan. Inga dörrar ska skilja av prediksalen från köket. Till vänster om öppningen har jag däremot satt igen en dörr. Den öppnades från främre hallen förut men nu måste man gå genom det blivande köket i fortsättningen. De nya tapeterna syns till vänster och det ska bli så i hela prediksalen förstås. Nya fönster har satts in mot Filipstadsvägen.

Mot trädgården på baksidan har en altandörr satts in och två mindre fönster. Nu ska väggar och tak färdigställas och målar-Ulf kommer imorgon bitti kl 06:45.

2 kommentarer:

Rick sa...

Jättekul att få höra något om kapellbygget igen, hade nästan glömt av den här bloggen helt. Hoppas allt går vägen!

Eddie sa...

Tack Rick! Jag ska försöka att vara flitig med mina uppdateringar.