måndag 22 september 2014

Målarna har anlänt!

I morse kom Målar-Ulf från Miljönären. Vi diskuterade lite hur jag tänkt mig och sedan åkte jag till jobbet i Karlstad. När jag kom hem var jag förväntansfull och kände lukten av målarfärg så fort jag slog upp ytterdörren. Normalt luktar inte färg särskilt mycket nuförtiden men det kändes tydligt när jag kom hem. Ulf hade sprejmålat de gamla fuktfläckar som fanns i tak och på väggar. Man gör så för att försegla fläckar så de inte ska "slå i genom" när den nya färgen stryks på. Det dom använder till förseglingen är inte vattenbaserat och därför luktar det starkt av lösningsmedel.

Ulf hade även satt på en värmefläkt för att förkorta torktiden. Jag lät målarna måla delar av taket i förra etappen för att jag insåg att jag behövde ha golvyta att ställa saker på under etapp två. Det ser lite dumt ut just nu men det finns en tanke bakom det och det kommer att bli bra i slutändan.


Nutte, snickaren kom och skulle rikta upp min altandörr som kärvar lite. Den är nyss ditsatt men det verkar som om kapellet slagit sig lite sedan dess. Det blev lite krångel innan han fick dörren att öppnas friktionsfritt. Nu tycks det funka i alla fall.

Det kommer att bli jätteroligt att komma hem från jobbet på dagarna nu den närmaste tiden för att se vad som hänt under dagen. Så här ser det ut ikväll. De här fotovinklarna kommer ni vänja er vid.

Inga kommentarer: