måndag 3 november 2014

Höstlovsutflykt

Denna frostnupna fredagsmorgon på Felix höstlov skulle vi åka till Torsby så att Felix fick prova skidtunneln.

Vi skulle också äta amerikanskt på Diner 45 efter vägen. Jag hade beställt bord för två sittningar denna fredag. Frukost kl 10:30 och middag kl 16. Vi drog iväg västerut strax efter 9 och stannade i Väse för att dra åt vinterhjulen en extra gång efter hjulskiftet. I onsdags besiktade jag bilen och besiktningsmannen tryckte bromspedalen i botten så att ett bromsrör brast med omedelbart körförbud som följ. Jag lyckades ändå köra bort bilen till min kompis garage. Han lovade att titta på det så fort han hann. Vi gick in till stan med matkassar från garaget, jag och Felix. Vi gick till Linas salong och fick skjuts därifrån hem av en kompis. På torsdagen tog Felix och jag en promenad ner till hans mamma för att låna hennes bil. Min kompis mekanikern ringde och sa att min bil var fixad så vi körde ner och gjorde ett bilbyte, besiktade SAABen och allt var som vanligt igen.

Väl framme på Diner 45 beställde vi en varsin frukosttallrik bestående av en stor pannkaka, äggröra och bacon. Det var helt OK även om pannkakan inte riktigt smakade som de gör i USA trots lönnsirap och allt. Vi blev alldeles för mätta och funderade på hur vi skulle slå ihjäl tiden lite tills han kunde åka skidor i tunneln. Vi åkte in till Torsby och gick ett varv på stan. Det var förstår väldigt fort gjort. Jag tog då med Felix upp på miljökontoret och hälsade på några kollegor en stund. Sedan var det bara att åka upp till tunneln i alla fall.

Framme och Felix var förväntansfull. Jag har varit i skidtunneln en gång förut. Då på genomresa och jag tittade bara in. Då fanns det ett café med lite utsikt över spåret om jag inte minns fel. Nu hade de byggt om caféet till ett gym och dit fick jag inte gå. Felix bytte om och gjorde sig redo för avfärd.

Jag har ju ingen koll på hr man åker skidor så jag trodde han skulle vara ute i spåret ett par timmar. Att han skulle kunna bli svett hade jag ingen tanke på. Jag fick i alla fall sitta på en pinnstol i foajén under tiden. Vi kunde se varann om han åkte fram till ett fönster där jag satt. Annars såg jag ingenting. Efter en timme kom han tillbaka till fönstret och gjorde den överenskomna handsignalen att han var nöjd. Då hade han åkt en mil. 8 varv a´1300m.

Han bytte om och vi åkte söderut mot Sunne igen för en andra sittning på Diner 45.

Felix beställde en hamburgare men jag tog bara hot-wings. Tyvärr smakade det inte riktigt som det skulle för mig. Man får ALLTID 8 vingar när man beställer Hot-wings. Jag fick 5. Till detta får man en dipsås med blåmögelost och gräddfil. Det fick jag också och den var fantastisk. Men man får också selleristjälkar och morotsstänger att hämta upp dip med. Det hade de helt utelämnat här. Jag fick doppa vingarna i dipsåsen och äta det sista med sked.

Felix var nöjd med sin burgare och tog en Coca-Cola-float till efterrätt.

Efter en regnig hemresa skjutsade jag Felix till hans mamma. Han skulle äta kalkonmiddag men fick knappt i sig ett dugg efter denna matresa.

Jag åkte hem och pysslade i prediksalen.

Skiljeväggen börjar ta form.

1 kommentar:

Anna Ström Åhlén sa...

Hej Eddie! Tänkte bara kika in och höra hur det går med kapellet. Inga New York-resor planerade? Det har inte jag (kors i taket) just nu. Men jag hoppas komma iväg senare i år. Ha det fint!/Anna