tisdag 28 oktober 2014

Lite möblering, pusslande och nytt delprojekt.

I lördags hämtade jag sofforna inne hos grannen. Han hade hyst dem i sitt garage tills golvet var klart. Jag sa till honom att jag hämtar dem innan oktober är slut och så blev det.

På lördagkvällen invigde jag sittgruppen tillsammans med en vän. Vi satt och lyssnade på musik och pratade, endast upplysta av kandelabern, braskaminen och rörförstärkaren.

På söndagen plockade jag av scenen allt som tillfälligtvis stått där och då börjar pusslandet igen som jag är så trött på.
Flytta saker fram och tillbaka. En del ska slängas, annat kanske ska sparas och en del ska definitivt vara kvar. Jag har ännu inga utsedda platser för sakerna och därför hamnar dom i en hög där de är minst i vägen. Plötsligt måste man göra något där grejerna står och då är det bara att flytta alltihop igen.

Snickaren kom en sväng och hjälpte mig att flytta tunga saker. Sedan diskuterade vi en liten skiljevägg som jag funderat på. Vår diskussion slutade med att jag tog ett beslut. Att bygga en skiljevägg av fem överskåp till kök. Väggen blir tre meter lång och ca 90 cm hög. Den kommer att gå i samma kulörer som panelen i rummet. På så vis får jag en hel del förvaring som jag så väl behöver.

Jag kunde inte hålla mig utan drog iväg till IKEA och köpte köksskåpen redan idag. När jag kom hem satte jag upp bokhyllebelysning och pysslade lite med blivande TV-möbel. Samtidigt som jag sätter upp bokhyllebelysning genomför jag ett systembyte från halogen till LED.

Jag monterade ett av köksskåpen för att känna lite på det och mäta lite för sockeln som jag gör av regelvirke. Jag kommer att klä in bakstycke och kortsidor med MDF som jag målar. Överst kommer in skiva som lock.

Inga kommentarer: