lördag 11 oktober 2014

Arbetsdag i kapellet

MR Kyl & Värme har varit här och monterat två fläktkonvektorer som ska värma upp prediksalen.

I förrgår målade jag kopparrören med alkydfärg så jag blev alldeles snurrig i skallen. Idag har jag målat dom en gång till men denna gång med vattenbaserad färg. Målar-Ulf sa att man måste måla med alkyd första gången annars blir rören gröna efter ett tag. Det är ju inget vidare.

Elektrikern var här en hel dag förra veckan och vi drog kabel under huset och gjorde färdigt en del installationer. Nu kan jag köra takfläktarna när jag eldar t ex. Det är mer elektrikerarbete kvar innan det är klart men vi kom en god bit på väg och krypningen under huset är färdig för ett tag. Det var längesedan jag var under huset och det är lite nervöst varje gång. Jag är så rätt att hussvampen slår upp någonstans igen men det såg jättefint ut.

Här är en låda längst framme på scenen som ska fungera som en kopplingscentral för el och nätverkskabel.

I går kväll satt jag bara och lyssnade på musik och gjorde ingen nytta alls. Det var underbart skönt att bara sitta här och elda lite och lyssna igenom sju nya cd-skivor. Ett par stycken med Shuggie Otis, en live med Leslie West från 1993 där han lät ungefär som han gjorde i New York nu i september, Neil Young Live at Fillmore east och Focus senaste. Det slutade ändå med Tasavallan Presidentti som det nästan alltid gör.

I morse klev jag upp tidigt och drack kaffe. Sedan gav jag mig i kast med den nya brädfodringen på baksidan. Man hade lovat uppehåll denna lördag. Jag rödmålade alltihop och det tog hela förmiddagen.

Nu ska det på lock efter detta men det blir knöligare. Det är drygt trettio bräder som ska sågas till och målas på marken. Sedan behöver jag hjälp när de ska spikas upp. Problemet är att det torkar så sakta nu och de kan inte ligga målade alltför länge utan att slå sig. Det kan bli så att jag måste spika upp dem innan de torkat ordentligt med allt söl och kladd det innebär. Vi får se hur det blir.

Nu är det färdigjobbat och jag sitter i kapelltronen och lyssnar på Paul Butterfield Blues Band med Michael Bloomfield på smäktande bluesgitarr. Utsikten härifrån är magnifik men kommer att bli ännu bättre. På tisdag kommer "Franssons golv" och slipar trägolvet. Sedan ska golvet målas.

Inga kommentarer: