söndag 2 oktober 2016

Vacker höstdag med fortsatt förberedelse för vintern

Vaknade tidig och gick ut och sågade ett par brädor till panelen på uthuset. Jag är inte särskilt effektiv och det tar emot lite så här mot slutet. Sågade i alla fall tre brädor och målade dessa. Sedan har jag suttit i solen och funderat och mått gott. Jag kastade alla plantor som stått i växthuset och sköljde ur krukorna. Jag tog sedan in slangar och stängde av vattnet till utomhuskranen.

Jag fick besök av en gammal bekant som jag inte sett på länge. Vi satt och pratade länge och väl i trädgården innan det var dags för mig att hämta Felix för ett kort besök i kapellet. Jag skulle hjälpa honom med naturkunskapsläxan han ska lämna in på onsdag. Han fick hjälpa mig att sätta upp en vindskiva först.
Äntligen är vindskivan på plats. På onsdag ska snickaren komma och ta mått inför tillverkning av plåtar som ska täcka skarven mellan tak, fotbräde och vindskiva.

Här är Felix naturkunskapsläxa. En lufttät glasburk med en Hibiskusplanta som ska bli ett slutet litet ekosystem. Lecakolor i botten, blomjord och en rotad Hibiskusstickling, lite kompost och torra löv, fyra gråsuggor och tre små daggmaskar.

2 kommentarer:

Lars G sa...

Vad är det för rör, som sticker upp mitt i gräsmattan?

Eddie sa...

Det är ett spolrör för den avskärande dränering jag lade ner när det ändå grävdes på baksidan. Jag ska kapa det och sätta lock på. Dräneringen går diagonalt över baksidan och följer huset längs ena sidan där jag konstaterade att det verkar kunna bli blött. Vattnet från skogen nord-väst om kapellet trycker på lite mot huset.