lördag 12 november 2016

Sivs historia

Det här är Siv. Siv har bytt namn ett antal gånger sedan hon flyttade hit. Just nu heter hon inte Siv. Mer om det sedan.

När jag flyttade in i kapellet 2010 behövde jag en kapellkatt ansåg jag. Jag och Felix besökte katthemmet här i Kristinehamn för att förbarma oss över ett kattöde och samtidigt få en liten musjägare här uppe i kapellet. Katthemmet rekommenderade ett "svårplacerat" kattpar som vid det tillfället var hos en "fodervärd" eller vad man ska kalla det. Vi åkte till fodervärden för att titta på katterna.

Katterna hette Molly och Siv. De var inte släkt men såg ganska lika ut. Siv var en riktig problemkatt som ingen fick vidröra. Hon var i det närmast vild och hade levt sitt liv som uteliggare i Filipstad. Molly var hennes enda vän. Det var bara Molly som dög som sällskap åt Siv. De var oskiljaktiga. Molly däremot hade en väldigt diffus bakgrund men hon hade en helt annan personlighet. Hon var extremt tillgiven och kelig. Direkt när vi kom in kom Molly fram och var nyfiken. Siv gömde sig under en soffa. Både jag och Felix föll för Molly direkt.

Vid förhandling med katthemmet framkom att man ogärna delade på Molly och Siv. Siv ansågs helt omöjlig ihop med någon annan än Molly och om jag bara ville ha Molly skulle de avliva Siv. Det var inte alls svårt för mig att hysa både Molly och Siv. De kunde gärna få komma och bo hos oss i kapellet. Siv fick väl sköta sig bäst hon ville. Hon skulle ändå få leva sitt kattliv.

Jag köpte Molly och fick Siv på köpet.

Ganska snart började vi förändra katternas namn. Siv blev Sivan och Molly blev Mollyn. Sivan blev något mer tillgiven med tiden men ändå väldigt skygg. Hon var helt omöjlig när det kom gäster. Det var bara jag som fick vidröra henne. Sedan även Felix men hon tog tid på sig.

Mollyn blev plötsligt konstig. Hon började skita inne på golvet varje dag. När jag kom hem från jobbet låg det alltid en ny hög någonstans och så kunde jag ju inte ha det. Jag var tvungen att plocka bort henne.

Då var det bara Sivan kvar men hon verkade inte sakna Mollyn. Inte så att vi förstod det i alla fall. Sivan blev allt mer tillgiven och sov t o m ibland i soffan när vi tittade på TV. Hon verkade trivas bra i kapellet trots att Mollyn var borta.

Sivans namn förändrades igen av en tillfällighet när "Let's Dance" på TV4 hade en deltagare som hette Benjamin. Sivan bytte då namn till Sivjamin. Sivjamin blev helt plötsligt Snippjamin eller Snippsiv. Ett tag kallade jag henne Snipp. Den senaste veckan har hon bytt namn till Jamin-jamin och jag vet inte vart det tar vägen efter det.

Det här är Jamin-jamin (just nu).

Inga kommentarer: