måndag 14 augusti 2017

Livstecken

Semestern är slut, altanen är färdig (så gott som) och livet kretsar just nu runt ullössbekämpning. De är för tråkiga de där ullössen. De är nära att vinna över mig och det är inte lätt att få tag på potenta bekämpningsmedel om man är en hobbyodlare. De finns medel som tar dem men det är för yrkesmässigt bruk i växthus men sådana medel kommer jag inte åt. Jag får kämpa med det halvdana som står till buds på marknaden.

Sju hoyor klippte jag av ovan jord, tvättade med såpa/t-sprit/vattenlösning. Spolade av med trädgårdsslang och kastade rotklumpen. De tvättade sticklingarna satte jag på rotning. De får börja om.
Tretton andra sprutade jag rejält och ställde på undantag. Jag lär spruta dessa igen med jämna mellanrum.

Altanen är färdig.
Kanterna ska rensågas när snickaren kommer hit med sänksågen. Kanterna blir raka med den och inte fransiga som det kan bli med en vanlig cirkelsåg. Nästa år blir det tak och ett litet räcke.

Jag har börjat "livesända" på Facebook så allt detta har jag redan berättat men i ett annat forum. Jag tänker att bloggen är en dagbok som jag kan kolla i efteråt. Därför känner jag att jag behöver dokumentera på flera håll. För er som har Facebook går det att se rörliga bilder med byggfunderingar och funderingar om livet. Det blir liksom mer en blandning av lättsamma bygglösningar och djupare funderingar där. Mer omedelbara. Sådana som dyker upp i stunden.

Inga kommentarer: