lördag 23 september 2017

Höstlördag

På lördagarna brukar Felix och jag göra små bilutflykter i stadens, för honom, okända kvarter. Ibland ger vi oss ut utanför kommungränsen men då säger vi att vi gör road-trips. Idag gjorde vi en road-trip.

Vi åkte till Molkom och tittade på huset där hans morfar och mormor bodde när han var liten. Han har en del minnen därifrån och vi pratade om dessa. Juldagar med släkten och lek med en grannpojke. Sedan drog vi vidare till Hagfors där jag berättade lite om Monica Zetterlund och vi gick ett varv på stan. Det var avklarat på mindre än 10 minuter. Därefter åkte vi till Munkfors och tittade på världens fulaste stadskärna.
Jag har aldrig sett något tråkigare miljö någonstans.

Vidare till Forshaga som knappt är något bättre än Munkfors. På väg ner mot Karlstad passerade vi "Lyckan". En liten by efter vägen och om man lyckas hålla andan genom hela byn får man önska sig någonting. Det är inte särskilt svårt och vi lyckades båda två.

Vi slängde i oss en varsin slafsbugare i Karlstad och åkte sedan hem igen.

Häromdagen fick jag en mail från en kär gammal vän. Vi hade träffats i baren på Club Zebra när jag jobbade där för över trettio år sedan. Vi fann varann direkt och hängde ofta med varann när jag sedan flyttade till Göteborg 1981. Anders Finnskog är hans namn och vi hade en fantastisk tid i Göteborg. Jag flyttade hem sedan och då hade vi bara sporadisk kontakt någon gång efteråt. Häromdagen mailade han.

Vi har planerat att träffas i slutet av november när jag ska dit på konferens.
Den här bilden är till dig Anders!

Inga kommentarer: