söndag 18 februari 2018

Uppackning och påbörjat montage

Då kom äntligen helgen. Felix skulle "lana" med kompisar på fredagskvällen så jag blev ensam. Jag började montera lite för att känna lite på de nya stommarna.
Jag har aldrig satt ihop ett IKEA-kök förut så jag började försiktigt med ett hörnskåp.
När jag satt upp det första skåpet insåg jag att skenan på väggen satt en centimeter för lågt. Jag hade tänkt fel när jag räknade ut var den skulle vara så jag fick riva ner alltihop och börja om. Jag lackade förstår ur när jag upptäckte misstaget och gick och satte mig i soffan för att bryta ihop en stund. Jag tänkte att jag låter det hela bero tills jag kommer hem från Teneriffa. Så hårt kändes bakslaget just då.

Efter en stund började jag ändå skruva ner skenorna och en timme senare satt de på rätt höjd och hörnskåpet stod på plats igen. Det såg likadant ut som för en timme sen men nu var det rätt. Jag monterade ett skåp till när jag ändå var igång. Och ett till.
Och ett till men då tog det stopp. Jag satte upp det sista skåpet för dagen men insåg att det enligt ritningen ska sitta en passbit mellan hörnskåpet och nästa. Det kan jag kanske skita i tänkte jag då men insåg snart att inte diskhon skulle komma ner på rätt ställe om jag sket i det. Så jag avslutade då lördagkvällen i kapellet.

Inga kommentarer: