lördag 24 mars 2018

Köksprojektet återupptaget

Jag har varit på Teneriffa i tre veckor. Nu har jag snart varit tillbaka i kapellet en vecka. Inte särskilt mycket har hänt här hemma. Jag har jobbat och det var underbart att återse Felix. Resan gjorde mig mycket gott men nu när jag sitter här i min ensamhet är det som om resan aldrig ägt rum. Reseminnet känns overkligt. Konstigt!

Jag har börjat montera lite lådor till köksinredningen i sakta mak. Alla underskåp sitter på plats och några överskåp ska jag inte ha.
Så här ser det ut idag. Jag började montera lådor från vänster till höger i köket men insåg att jag måste in i hurtsen längst till vänster för att dra el innan det är någon idé att jag sätter i lådorna. Jag monterade skenorna som lådorna ska glida på i alla fall. Då bestämmer de hur elen kan dras sedan.
Lådorna till första hurtsen ställde jag åt sidan så länge. Jag lät också den blå skyddsfilmen sitta kvar så länge. Lådfronterna är i själva verket vita.

Jag har tusen frågor till Snickaren också men han är bortrest ett tag så det begränsar mig. Jag vågar inte alltid ta egna initiativ när jag stöter på problem. Jag har lite problem med att få hurtsarna i våg och då vill jag inte "föreviga" dem i ett något felaktigt läge. Nästa steg är egentligen att lägga på bänkskivor men det klarar jag heller inte själv.

Hela gården är full av snö och nu ska det tydligen bli kallare igen. Det töar på dagarna men det går sakta.

I morse tänkte jag möta våren genom att åka till trädgårdsmässan i Stockholm. Jag hade anmält mig till en organiserad bussresa med Vänerbuss. När jag stod i kö och skulle gå ombord på bussen kl 07:05 insåg jag att jag hade tappat det ena glaset i mina glasögon. Så kunde jag ju inte åka. Jag ser ingenting på nära håll utan mina glasögon. Det var bara att vända om och åka hem till kapellet igen. Jag gick och letade innan men jag hittade inte glaset. Det kunde ju lika gärna ligga hemma.

Men det gjorde det inte. Jag letade överallt. I bilen, hemma och Felix gick ut och tittade på gatan där jag släppte av honom i morse.
Jag åt min matsäck framför TV:n i soffan i kapellet. Kl 11 började jag bli hungrig igen och tänkte åka till COOP för att kolla deras nyrenoverade stora livsmedelsbutik. De har äntligen organiserat butiken så man går moturs. Allt var så bakvänt förut när man fick gå medurs. Varorna och priserna är förstås desamma så jag åkte till Maxi och handlade innan jag åkte hem.

Jag tog vägen via järnvägsstationen för att kolla om jag hittade glaset. Jag såg det redan från förarsätet så jag gick bara ut och hämtade det. Det var repigt. Det låg mitt i vägen och hade nog farit runt en del under bilar och skor.
Jag tror ändå att det kan funka.

Ikväll sitter jag och eldar. Musikanläggningen konstrar lite igen så det är inte roligt att lyssna på musik. Gamla elektronikprodukter låter fantastiskt bra men de krånglar lite väl ofta. Det får man tydligen ta om det ska låta underbart emellan störningarna.

Inga kommentarer: