söndag 25 mars 2018

Vårdag i kapellet

Ägnade en mulen förmiddag åt att ligga i soffan och titta på 10 km damer längdskidåkning. Vid lunch kom solen fram och jag flyttade ut till en trädgårdsstol vid uthusväggen. Det droppade skönt från taken och solen värmde. Jag grävde fram mina sopkärl som stått bakom en stenhård plogvall sedan jag åkte till Teneriffa. De var båda tomma så det gjorde väl ingenting egentligen. De har inte behövt tömmas på en månad. Jag genererar inte så mycket sopor så tömning en gång i fjortondagen är alldeles för mycket. Det brukar ligga en eller två soppåsar i brännbart och kanske två små bruna kompostpåsar i den andra.

Jag borstade av altanen med min piasavakvast och kom ner till ett islager på trallen.
Även islagret lossade efter lite knackande och pillande så jag ägnade en god stund åt att hjälpa våren lite. Jag satt små stunder och njöt emellan de loja arbetsinsatserna men jag trivdes så gott.

Efter någon timma var altanen torr och fin där snön nyligen legat. Några vintermyggor svärmade över snön i solnedgången och fåglarna försöker nyvaket imponera med försiktiga strofer i skogskanten. Vid läggdags ikväll är det minusgrader igen. I köket hände ingenting denna dag.

Inga kommentarer: