söndag 11 november 2018

Grått, grått, grått och blött

En märklig november. Det är mellan 7 och 10 grader varmt dygnet runt och Sivan har fortfarande fästingar. Det händer inte mycket på helgerna. Jag har hjälpt snickaren en del med hans utbygge av deras pool. Annars är det TV i kapellet och lite musik ibland.
Jag längtar redan till våren när jag kan börja renovera gamla delen av uthuset.

Idag hade vi planerat att fälla några sälgar, jag och Roland. Jag har en sälg som står och lutar över uthuset och den vill jag ha bort så snart som möjligt. De andra sälgarna ska också tas ner. Sälg är lite sprött och kan gå av lite hur som helst. Sälg är däremot väldigt bra för bin på våren men det kan inte hjälpas.

Det regnade på förmiddagen så Roland och jag bestämde att det får vänta tills nästa helg med trädfällningen. Det blev soffan och TVn igen. Framåt lunch slutade det att regna så jag drog på mig arbetskläder och gick ut. Jag har ju ett gäng stora aspar bakom uthuset som står på kommunens mark. Några av dem är så höga så de slår sönder hela kapellet om de blåser ner. Jag har uttryckt min oro till kommunen men de har varit ovilliga till att ta ner träden. Häromdagen fick jag mail om att de ska ta några av dem och göra högstubbar av. Det tycker jag är jättetrevligt. Jag kanske får ett skogsbryn bakom uthuset. Det vore trevligt att sitta på altanen och titta på hur det utvecklas. Jag mailade tillbaka till kommunen och frågade om jag fick sätta upp fågelholkar på högstubbarna och det skulle gå bra. Det t o m uppmuntras.

Jag plockade lite i virket jag har upplagt på baksidan av uthuset och insåg att jag skulle kunna få ihop ett par fågelholkar redan idag. Ett litet lagom söndagspyssel.
Jag sågade alla delar till fyra fågelholkar innan jag ens tog ut skruv och skruvdragare.
Sedan gjorde jag ett moment klart i taget på alla holkarna.
Så här blev de. Öppningsbara för att kunna rensa dem vid behov.

Nu får de ligga i boden och vänta på uppsättning till våren.

Resten av dagen gick åt till att bläddra mellan TV kanaler men det kändes inte så tragiskt eftersom jag ändå fått något litet uträttat under dagen.

Inga kommentarer: