söndag 28 december 2008

Badrummet är gipsat!

Jag gipsade klart idag och gjorde iordning för elektrikern. Som tur var fick jag låna dosfräs av snickaren. Det är liksom lite lättare att ta upp för dosorna då. Det är inte roligt att skära ut för dem.
Här ser vi hörnet där handfatet ska vara. Ett elrör går ut där jag ska ha belysning ovanför badrumsspegeln. Vid dörrhålet sitter en dosa för strömbrytare. Jag ska borra upp för en dosa till där sedan, där ett eluttag ska vara. En bit upp syns ytterligare ett hål. Där ska en dosa in och en strömbrytare ska sitta där så jag kan starta fläkten trots att inte luftfuktigheten är hög. PAX-fläkten ska vara fuktstyrd. Det kan ju vara bra att kunna tvångsevakuera luft om man gjort 2:an...

Här har jag fällt in uttag för tvättmaskin och torktumlare. Elektrikern ville ha två uttag som vardera får ha en egen grupp. Därav de två uttagen och de två slangarna som sticker upp ur golvet. De två slangarna ska stickas ner till undervåningen sedan. Tyvärr så hade jag inget bra borr idag så jag kunde inte sticka ner dem.

Rummet under ska bli ett "apparatrum" eller vad vi ska kalla det. Pannrum kanske, men jag vet ju inte vilket värmesystem jag ska välja än.Alla avloppsrör som jag installerar i badrummet får gå rakt ner i apparatrummet och knyts sedan ihop under taket där. De kommer alltså att vara synliga i apparatrummet. Det gör inget.


Nu sitter jag framför TV:n, har tänt ett ljus, grabben sover sött och jag har en köttfärsgratäng i ugnen. Imorgon är det en pappadag.

Inga kommentarer: