söndag 21 december 2008

Söndag i kapellet. Jag började med att installera min byggsåg som jag haft stående hos hustrun. Nu blir det lättsågat i fortsättningen.

Den här sågan har underlättat mycket för mig i det gamla huset. Nu ska den i tjänst igen i ett annat hus.

Jag började sedan förbereda dörren för ventilationshål i nederkanten.

Jag har ritat upp för sju hål. Det enda borr jag hittade var ett på 25 mm. De flesta av mina verktyg är kvar i det gamla huset. Det är lite problematiskt och innebär att jag måste åka fram och tillbaka för att hämta enstaka saker. Jag får ta ett större tag någon dag i jul.
När man borrar med den typen av borr som jag använde här så måste man vara försiktig så man inte borrar rakt igenom. Utgångshålet blir väldigt fult då. Pennspetsarna pekar på början till utgångshål. Man borrar så att spetsen på borret sticker ut. Sedan vänder man på dörren och borrar resten från andra hållet. Då blir det snyggt slutresultat.
Det blev bara fyra hål. Träet var stenhårt och borret slött.
Här är dörren grundmålad. Jag grundmålar alltid innan jag spacklar.
Och här är dörrkarmen urplockad ur väggen. Efter att ha rensat den på spik så tvättade jag den med målartvätt och slipade den. När jag skulle måla den kom snickaren igen. Han hade med sig elrör till mig.Här ser ni vilka listiga tips snickaren kommer med. Vi skruvade upp karmen stående med några stöttor mot väggen. Nu kunde jag grundmåla karmen stående. Vi hängde i dörren i karmen så jag kunde måla baksidan på denna också. Nu kan jag dessutom färdigmåla allt när spacklingen är klar. Jag kan måla bägge sidor på dörren samtidigt.

Imorgon ska det spacklas. Hoppas också elektrikern kan komma upp och titta lite på hur vi ska dra elen i badrummet.

Lite förberedelser för elen gjorde jag ändå idag.

Här ska duschfläkten sitta. Detta är en yttervägg och duschen kommer att vara i detta hörn.

Och här ska spegel ovanför handfatet sitta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Woho, det tar sig.. sa mordbrännarn! Ser riktigt fint ut..dörren ser ut att bli riktigt snygg! Gamla dörrar har en säregen skönhet :)

Vi ska slutföra våran vägg idag vi, reglade upp och började sätta gips igår.. så nu har vi ett tvådelat vardagsrum/matrum (fast i vårt fall är det nu tv-hörna och jättestor matsal) :)

Lycka till idag och om jag inte hinner säga det ... så GOD JUL!

MVH Sandra

Eddie sa...

Visst är det skönt när ett delmål är nått! Man får liksom dela upp storprojekt i delmål. Det känns bättre då.

Jag ska inte fråga om taklist och golvsocklar för att förstöra din jul...

God Jul, Sandra med familj! Vi hörs igen på andra sidan julhelgen.