måndag 8 december 2008

Pratade med Anticimex idag och de kommer och sprutar min grund på onsdag. Imorgon får jag också besök av en rörfirma som ska hjälpa mig att föreslå uppvärmningssystem.

Idag röjde jag undan lite för att Anticimex ska få det så smidigt som möjligt vid sprutningen. Sedan smög jag igång lite försiktigt med badrummet uppe. Först tänkte jag att jag skulle låta er förstå vart i huset detta badrum ska bli. Jag ska föra er till badrummet med hjälp av en liten bildsvit.
Då står vi på trappan och ska gå in i huset.
Då är dörren öppen och jag säger: "Välkommen in!"
Här passerar vi rakt fram genom det blivande köket.

Nu har vi gått igenom köket och hamnat i en liten passage. Till höger skymtar den dörr som jag tänker använda som badrumsdörr uppe. Hålet som blir efter denna dörr ska sättas igen. Bakom den igensatta väggen blir det troligen någon form av pannrum.
Här klev jag åt sidan för att ta ytterligare en bild på dörren. Där jag står när jag tar detta foto kommer det bli ett gästrum.
Vi svänger vänster och börjar gå upp för trappan.
Och här har vi kommit upp till övervåningen. Denna dörr kanske åker bort en vacker dag.
När vi öppnar dörren till övervåningen så ser vi direkt vart badrummet ska bli. När badrummet är färdigt kommer vi att se rakt in i en vägg när vi kommer upp.

Här ser ni vad jag investerade i idag. En korslaser (Snickaren kommer att tycka det var ett onödigt inköp).

Väggen kommer att byggas så nära fönsterfodret som möjligt. I hörnet av den nya väggen och ytterväggen ska duschplatsen bli. Inne i hörnet, bakom laserpasset, ska tvättmaskinen stå. Under snedtaket alltså. Bredvid tvättmaskin kommer torktumlare och sedan toalett.

Taket ska vara som det är och målas vitt igen. På väggarna blir det kakel och på golvet våtrumsmatta.

Jag ritade upp på golv och väggar var den nya väggen ska sättas upp. Sedan gick jag ner och sågade upp masonitremsor av en stor skiva. Remsorna ska jag ha till att sala med. Jag passar på att använda snickeriets maskiner så länge de finns kvar i kapellet.

Ikväll ska jag rita upp övervåningen i mitt dataprogram. Rörfirman kanske behöver skalenliga ritningar när de ska räkna på energiåtgång o s v. Det blir alltså ett teoripass ikväll.


Kunde inte låta bli att ta en närbild på min "nya kärlek".

10 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt med lite rundvandring.
Lycka till med ritningarna.

Eddie sa...

Tack Therese!

snickarn sa...

hej .Det var kul med lotsningen till badrummet.Sen var det där med din nya kärlek.När jag först såg den så höll jag med dig ,jävligt Onödig.Men jag läste vidare och tittade på bilderna.Efter tag tänkte jag att du kanske har nytta av HENNE.Det ska bli intressant att höra vad du tycker,efter en tid

Eddie sa...

Du kommer att vilja låna HENNE, jag lovar. Hittills är jag positiv och har redan ritat streck efter laserlodlinje på väggen. Jag litar blint på strecket.Jag kollade inte ens med vanligt vattenpass innan jag ritade.

Anonym sa...

Hej Eddie,
Angående uppvärmning,
Vi installerade bergvärme och sparade 2/3 av uppvärmningskostnaden vilket gjorde att vi kan räkna hem investeringen på 4 år och 3 månader.
Nu har det gått 2 1/2 år...
Varma hälsningar
SvenS

Eddie sa...

Jag har också gjort en sådan investering i mitt förra hus och då hade vi en gammal elpanna.
I kapellet finns ingenting förutom några spridda elradiatorer och två kaminer. Jag måste alltså installera ett helt nytt vattenburet system.

Nu tillhör jag dem som tycker om att hålla på med ved. Jag sneglar lite åt vedpannor men vi får se vad rörkillen rekommenderar för system imorgon. Vattenburet lutar det åt i alla fall. Bergvärme är ju smidigt men blir betydligt dyrare (tror jag). Jag vill dessutom förvissa mig om att murstocken ofta blir varm då jag tror att det betyder en del för mikroklimatet under huset.

Vi får se. Jag är öppen för olika förslag och lösningar.

Anonym sa...

woho.. kul med lite bilder! På annat än svampar menar jag..

Jag brukar sitta och leka med sketchup jag.. det programmet är kul även om jag inte lärt mig hälften än.. brukar rita idér åt mina nära och kära.. (jag är full av bra tankar ibland hehe)..

lycka till med planeringen..
mvh sandra (wikströms.nu)

Anonym sa...

Jag vart ju riktigt glad över det där med "nya kärleken" och att du verkar ha gått vidare - så orolig som jag har varit för att det där med hussvampen verkade passa dig alltför bra och skulle bli en plågsamt långdragen romans : )

Eddie sa...

sketchup är inte lätt att komma överens med, jg har provat. Det är säkert en fråga om tid och inlärning men jag har inte kommit tillräckligt långt med mina försök så jag har förkastat programmet. Jag kanske inte haft tillräckligt med tålamod.

Eddie sa...

Annelie!

Tja, det var ett svårt avsked från svamphonan men jag repade mig snabbt i och med mitt möte med laserkvinnan. Hon kommer att vara mig behjälplig och en nära vän genom hela detta projekt (och många år därefter hoppas jag).