lördag 20 december 2008

En härlig dag i kapellet! Jag började dagen med att åka och köpa lite färg, målartvätt och penslar. Åkte sedan upp till kapellet och fortsatte att regla upp väggen. Det dröjde inte länge förrän snickaren stod där igen. Han kan inte hålla sig härifrån (och det är ju bra det). Han hjälpte mig att rita ut lite på väggarna där jag behöver ta upp spår för elledningar som ska gå inne i väggarna. Vi grunnade lite på vart vatten ska komma in respektive gå ut ur badrummet. Rummet under ska användas som "apparatrum" för blivande värmekälla så det är fritt att ha lite rör i det rummets tak. Jag tror vi kom fram till en bra lösning.

Så här ser det ut nu. Reglat och OSB-skiva på insidan. Nästa steg är gips inne i badrummet. Den där våtrumsgipsen är ju så hiskligt dyr. -Skit i våtrumsgips, säger vissa men det där är väl en försäkringsfråga förstås.

Nästa lilla arbete jag gjorde idag var att tvätta dörren som ska in här med målartvätt. Sedan slipade jag den och nu är den klar för spackling. Här ligger dörren på bockar, färdig att tvättas. Jag tycker om den gröna kulören på den men när den ska sitta i badrummet får den bli vit.

Det var väl vad som hände idag ungefär.Jag har möblerat om lite nera och då friställdes denna lilla skönhet som jag tänkte visa för er. En Husqvarna "EGO". Troligen från 1936 du huset byggdes. Denna står i det bilvande köket på nedervåningen. I vardagsrummet står en likadan fast en storlek större.

En närbild också.

Jag åkte hem sedan. Det är ju ändå lördag. Jag ska lägga in två sorters sill ikväll och ta några pilsner. Här kommer en bild på min nuvarande sambo som ligger och vilar sig en stund.

Hon heter "Smul".

Tänk när hon får flytta in i kapellet. Hon har varit innekatt i hela sitt 9-åriga liv. Hon sover mest hela dagarna (och nätterna).Och här sitter jag nu. I detta soffhörn uppdaterar jag min blogg. Jag lyssnar på vinylplattor och dricker någon pilsner ikväll. Just nu snurrar Colosseum, "Those who are about to die salute you" på skivtallriken.

Nu ska jag duscha.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har en vedspis i vårat kök och det är verkligen en gemytlig LYCKA. Och blir det strömavbrott går det utmärkt att laga mat på den.

Din är ju inte matlagningsbar men verkligen en imonerande klenod ändå bara med sin ståtlighet :-)

I morn drar vi till Den Kungliga Hufvudstaden. God Jul!

Eddie sa...

Roa er bara ni! ;-)

En annan blir kvar i blåbyxorna i julhelgen. Jag tar nog ändå och kryper i något annat än blåbyxorna på julafton i alla fall. Juldagen drar jag igång igen.