tisdag 16 december 2008

Jag pratade med mina kollegor på stadsbyggnadsförvaltningen igår och fick reda på att jag behöver söka bygglov för min ombyggnad. Tydligen måste man det eftersom det handlar om förändrat användningssätt. 
Förut var övervåningen klassad som bostad men samlingsutrymmen på nedervåningen måste "klassas om" så även dessa blir bostad. Sedan måste jag också lämna in bygganmälan för VA-biten och värmepanna (beroende på vad jag väljer för uppvärmningssystem). Det hela hamnar på ca 5 000 kr.

Man kanske kan tro att eftersom jag själv är tjänsteman inom samma förvaltning och dricker kaffe med dessa handläggare varje dag, så skulle jag på något sätt komma billigare undan eller att man skulle se mellan fingrarna för en sådan här lite enklare åtgärd bara för att det är JAG. 
Men så är det faktiskt inte. En sådan som jag måste vara särskilt uppmärksam på vad som gäller eftersom det finns risk för att jag har ögonen på mig extra mycket på grund av mitt jobb.

Det är väl för väl ändå att folk i detta land inte kan dra nytta av "kontakter" för att på så sätt komma undan utgifter som skattekollektivet annars skulle få betala.

4 kommentarer:

Fredrik K sa...

Skön blogg! Roligt med lite Kristinehamnare här på blogspot. Välmött!

Eddie sa...

Tack Fredrik!

Kollade lite på din ölblogg. Vi delar helt klart ett intresse där. Jag kanske i o f s är mer intresserad av effekten av ölet än själva smaken ;-)

Anonym sa...

Öl är hälsa,
hälsa ofta.
mvh
Kludden

Jocke sa...

Blir det någon form av skattesmäll när bostaden klassas om, har själv kollat på ett kapell idag som (om det blir affär) jag ska bygga om till bostad. tänker eftersom dom levt helt utanför skattesystemet tidigare. ditt verkar ju varit bostad innan så kanske inte blir likadant.

mvh Jocke