måndag 22 december 2008

Idag har jag tagit ett beslut. Det gäller gips i badrummet. Det ska ju vara gips avsett för våtrum i ett badrum men jag tänker sätta upp vanlig gips. Prisskillnaden är ENORM och jag tar risken att välja den billiga, vanliga varianten.
Hur resonerar jag då, undrar ni? Tja, jag kommer göra enligt konstens alla regler med tätskikt och så. Kommer det in fukt bakom detta tätskikt så spelar det nog ingen roll vad för gips som sitter där. Skulle olyckan vara framme ändå så kommer jag själv att åtgärda fuktskadan.
Det är givetvis ett tråkigt arbete och det kommer att kosta ny gips, nytt tätskikt, ny ytbeläggning osv, osv men jag tar det då.

Imorgon köper jag VANLIGA gipsskivor till mitt badrum. Imorgon bitti kör jag också ett lass till tippen då jag fått låna släpkärran av snickaren.

5 kommentarer:

Korsnäs missionshus sa...

Hallå!!
Det är riktigt kul att du skriver så mycket!
Läser så fort jag hinner.
Björn från Falun.

Unknown sa...

Hejsan.
Inte för att jag var så involverade i vårat badrumsbygge men jag tror vi också snvände oss av vanlig gips, det verkar ha funkat bra:)
Mvh Sarah

Eddie sa...

Hälsingebergsmissionshus!

Det är inget dåligt kapell du har! Oj vad vackert! Hur länge har ni hållit på att renovera?

Full Rulle Vid Norra!
Jag tror det bara är en försäkringsfråga, det där med gipstyp.

Anonym sa...

Hej Eddie!
Vårt badrum för ett år sedan.
Vanlig gips på liggande spontade 2 tum plank. Plastmatta och väggmatta helsvetsad som våtrumsskydd. Utanpå detta klinker och kakel. Mattor och kakel gjort av kakelfirma för att få garanti och uppfylla försäkringsbolagets krav.
MVH
Kludden

Eddie sa...

Kludden!

Jag ska nog göra ett förtydligande vad gäller gipset. Våtrumsgips gäller om man ska sätta kakel på väggarna och det ska jag. Ska man sätta våtrumsvägg i form av plastmatta eller dylikt behövs inte denna speciella gipsskiva.

Som du gjort verkar det ju vara både hängslen och livrem för fuktens skull och det borde ju vara det optimala förstås. Jag ska dock bara ha påmålat tätskikt på standardgips och sedan kakel. Det ska ändå räcka anses det i min kontaktkrets.