onsdag 17 februari 2021

Det rör på sig i världen utanför kapellet

Idag fick jag en avisering från posten i USA. Det verkar som om mitt paket börjat röra på sig.


Senaste beskedet var från den 7 februari då en frakt hade bokats men idag hade en uppdatering kommit.

Igår kväll kollade jag lite på flighter till Prag. Czech air har nu två avgångar i veckan från Arlanda. I mars verkar de planera att sätta in ytterligare några flighter i veckan. Men det känns som om det är för tidigt att dra iväg på utlandsresor även om jag är ivrig. Det verkar dessutom som en tredje våg börjat rulla in över Sverige. 

Jag skulle vilja vara i ett annat land och köpa salami och annorlunda ostar i deras livsmedelsaffärer. Märkliga snacks är också kul att prova. Sitta på restauranger och äta konfiterad anka och kaninragu och dricka iskall, ljus lageröl.

Tjecker gillar tydligen inte att man kallar deras land "Tjeckien". Pratar man med en tjeck bör man inte säga "Tjeckia" utan säga "Czech republic". Det är så de vill bli omnämnda.

När jag kommer i närheten av livsmedelsbutiker som inte finns i Kristinehamn ska jag i fortsättningen kolla efter konserverad torskrom. Det finns tydligen på Netto men vi har inte Netto kvar här längre. Curryketchup är en annan sak jag försöker köpa så fort jag ser. Det finns på lågprisbutiken "Normal" i Karlstad men bara som 300gr flaska. Jag vill förstås ha en eller flera stora flaskor, Det tycks finnas på "City-gross" men någon sådan butik tror jag aldrig ens att jag sett. Jag är ju på Lidl ca en gång per år och då brukar jag komma ihåg att kolla efter curryketchupen. Jag kanske få ta mig en tur dit någon dag. De kanske har börjat med den nu.

När jag kan åka över till Norge ska jag köpa torskrom, Mills kaviarmix (tidigare (på 80-talet) saluförd i Sverige som "Kavvagott") och pultost. Det kan bli några burkar leverpastej också. Och kanske någon konserv med "Lappskaus" och "Jojka-boller".

För första gången i mitt liv har jag nu börjat med matlåda. När jag jobbar hemifrån. Jag har aldrig velat sitta i ett lunchrum med kollegor och äta. Jag har alltid sökt mig ut på stan. I alla år jag jobbat. Men nu gör jag matlådor på löpande band och äter ofta samma rätt hela veckan nästan. Jag gjorde fyra matlådor med kålpudding idag och åt det dessutom till lunch.

2 kommentarer:

Cre8iv sa...

Hej!
Netto håller på att avveckla sina affärer i Sverige. Här tog Coop över butiken.
Abba slutade ju göra torskrom på burk, p g a brist på torskrom, men i min Maxibutik har de torskrom på burk. Tyvärr inte den runda burken, där man tog bort lock och botten och sedan tryckte ut innehållet, så man kunde skiva upp och steka den i skivor!! 👍
Har du testat Klädesholmens kaviar på tub?

Eddie sa...

Min Maxi har det inte. De kanske har lite olika sortiment beroende på var i landet butikerna ligger. Du bor ju på västkusten och där kanske efterfrågan historiskt varit större än här i Värmland.
Jag har inte testat Klädesholmens kaviar.