lördag 6 februari 2021

Ja men...

Åkte till Maxi imorse för att proviantera. Bara 12 minus när jag väckte bilen. Det kunde varit värre. Denna lördag tänkte jag prova en soppa jag blivit tipsad om. En polsk grönsakssoppa med saltgurka. Den blev väldigt speciell men jättegod.

Nu får jag tillfälle att äta den i tre dagar till eftersom jag inte åt upp allt.

Jag googlar och läser, tänker och söker efter information om husbilar. Det leder mig också in på långa sidospår om elcyklar att ha med på resor och reseberättelser. Det finns mycket att läsa vill jag lova.

Som tur är har jag fått bättre tålamod med åren. Det är februari nu och den månaden går snabbt. Sedan är det mars och då kan vad som helst hända med vår och vårfåglar. Sedan är det tobaksodling igen.

Tobakslandet är inte riktigt färdigt för plantering än och vedskjulet börjar bli tomt. När jag skördar tobak i september har jag klättrat en del på kunskapsstegen vad gäller husbil.

Jag har tittat på längdskidor idag också. En sak jag tänkt på som har förändrats de senaste åren är idrottspersoners sätt att svara när de blir intervjuade. Förr inledde de alltid svaret med ett nej.
Det kunde låta så här: -Hur kändes det därute idag? -Nej, det kändes helt ok. Jag kände mig stark och hade krafter kvar till finalen. -Det här lovar ju gott inför säsongen. -Nej men det är väl så här det ska kännas.

Nu svarar de med att inleda meningarna med "ja men". Den som började med det var Ebba Andersson, skidlöperskan och nu pratar alla så. T o m herrarna. -Hur kändes det därute idag? -Ja men det kändes som jag hade hoppats på. -Det här bådar ju gott inför säsongen. -Ja men det är väl så här det ska kännas.

De har blivit lite mera positiva. En annan sak som har förändrats är att folk har börjat säga: -Ha det bra nu, när man skiljs. Och -Lycka till nu. Ordet "nu" har lagts till och jag kan inte neka till att det låter ganska bra. Det låter som om den som säger det verkligen menar det den säger.

Nu sätter jag laptopen på laddning och slappar lite i soffan. Ikväll ska här googlas och läsas!


Inga kommentarer: