torsdag 18 februari 2021

Livsmedel

Idag tog jag en tur bland stadens livsmedelsbutiker för att hitta spännande smaksensationer. Oftast brukar det emellertid inte handla om några sensationer när allt kommer omkring men det är lite roligt att prova något nytt.

Jag styrde kosan mot Lidl (eller Hitler-COOP som vi kallade det när de kom till stan). Jag letade efter curryketchup, torskrom och snacks. 

Inget intressant fanns på Lidl förutom kaviar som jag aldrig provat. Jag köpte en av varje.

Sedan dollarstore som har ett litet sortiment av livsmedel. Där köpte jag tre påsar snacks. Linsbågar cheddar cheese har jag provat nu och de var väl OK.
Jag hittade en annan sak också som jag letat efter ett tag. Förra sommaren var jag på Dollarstore för att försöka hitta en typ av getingfälla som jag köpt där en gång. Jag var där flera gånger men hittade dem inte.

Nu hittade jag dem igen och köpte på mig tre stycken. Det är ju bara att ställa ut dem på lite strategiska platser runt byggnaderna på tomten så står de och "fiskar" helt passivt. Man får hälla ut dem ibland och fylla på med nytt bete. Jag brukar ha dåligt utspädd saft med några droppar diskmedel i.

Dessa kan verkligen rekommenderas.

Min vän Anders skickade mig en bild idag. Han höll på att städa ur lite lådor hemma. 

Förr i tiden gav jag ut ett dikthäfte inför varje jul. Han hade sparat några. Som man kan se är "Absolut Eddie, volym ett" även en numrerad förstaupplaga. Hahaha! Det var nästan så jag skämdes när jag fick se dessa. Jag tror jag har originalen kvar någonstans. I så fall i uthuset och jag vet heller inte i vilket skick de är i. Jag ska leta till sommaren.

3 kommentarer:

Lars G sa...

Klädesholmens kaviar och matjessill håller jag som bäst!

Eddie sa...

Jag ska testa den också vid tillfälle. Deras Matjes är underbar!

Cre8iv sa...

Japp, Klädesholmens är BÄST!!
Getingfälla gör du lätt själv av en stor petflaska. Brukar ha den stående på altanen.
www.alltomtradgard.se/tradgard/skadedjur-vaxtsjukdomar/bygga-getingfalla/
Liggande, fylld med öl, blir den en lika effektiv fälla för mördarsniglar.