torsdag 25 februari 2021

Vårkänslor

Jag hade ett så bra onlinemöte idag med länens miljöchefer. Alla var på lättsamt humör och många bra saker avhandlades. Mycket om framtiden med nya arbetssätt och "det nya normala". Det verkar som om de flesta inspektörerna har fått en bättre balans mellan arbete och fritid efter att de arbetat på distans. De flesta vill fortsätta arbeta så här även efter pandemin. Dela upp arbetet genom att vara på kontoret några dagar i veckan och sitta hemma den andra delen. 

Cheferna har ett utmanande arbete med att se till att inspektörerna inte känner sig lämnade i sticket när de jobbar på distans. Jag själv har en viss roll i det också. Jag finns till hands för inspektörerna om de vill prata lite och ha någon att diskutera med.

När jag gick till brevlådan i morse kom det två svanar och flög norrut och när jag hade på längdskidorna i hörlurarna hörde jag bofinkarna i Tyska Obersdorf.

Denna vecka har jag vaknat långt innan klockan skulle ringa. Då har jag gått upp och startat datorn, satt på kaffe och kollat lite TV-nyheterna. Det är så mycket som händer nu som har betydelse för framtiden. 

Finland har utlyst undantagstillstånd p gr a smittspridningen. Idag kom också besked att fullvaccinerade kan krama sina anhöriga igen fr o m två veckor efter sista vaccindosen. Det är ju positivt.

Imorgon blir det en ny kaviarrecension.

Inga kommentarer: