lördag 7 november 2009

Mötte snickaren vid kapellet strax efter 10. Idag skulle det muras skorsten. Vi började med att plocka bort takpannor för att det skulle vara lättare att gå på taket. Sedan byggde vi enkel avsats på taket till spånfickan på baksidan. Sedan byggde snickaren en liten arbetsplattform vid skorstenen.

Här sitter han och funderar på vad han ska ta sig till härnäst.

Jag var murardräng hela dagen. I murardrängens arbetsuppgifter ingår att blanda bruk och leverera det upp till muraren. Stenen flyger heller inte upp av sig själv och måste därför bäras upp. Jag bär upp fyra sten i taget i en hink så det blir några vändor upp och ner på stegen. Onda tungor menar att den här typen av arbete gynnar mig...

Skorstenen börjar ta form men än är mycket kvar. Skorstenen har sex kanaler och skiljeväggarna muras upp efter hand.

Här syns skiljeväggarna. Vi åt lunch och snickaren drack starköl till pizzan (2 st). Jävla hantverkare. Sedan skulle det köpas med folköl på vägen tillbaka.

Vi murade 9 skift idag men det är mycket kvar. Mörkret smög sig på så det blev omöjligt att göra mer denna dag. Vi plockade ihop och jag var tvungen att skjutsa hem snickaren innan jag fick komma hem till mitt. Imorgon ska vi fortsätta ett antal skift till men det blir sovmorgon först.

9 skift á 9 sten gör 81 sten plus de som går åt till skiljeväggarna. 81 sten som bärs upp 4 åt gången ger 20 vändor upp för stegen. Säg 25 då med stenarna till skiljeväggarna. Det har hittills gått åt 5 1/2 säck med bruk. Jag blandar en halv säck åt gången och bär upp vilket gör 11 vändor med bruk. Min kropp är nog antagligen mycket förvånad denna kväll.

3 kommentarer:

FrkLugn sa...

Meeeen!!! Jag har blivit lurad! Finns det kanaler i skorstenar? Jag trodde det var ett stort hål.

Tomten kan inte ta sig ner om alla skorstenar ser ut som din. Inte ens hans små Nissar kan det.

Alla sagor och filmer jag trott på måste vara bluff.

Eddie sa...

Jag stod i valet och kvalet om jag skulle publicera denna nyhet och nu inser jag att jag inte borde gjort det.

Förlåt FrkLugn och ni andra som fick detta som en kalldusch.

Anders sa...

Jag visste om det. Har fuskat med sotning.