lördag 4 november 2017

Köket

Semesterveckan är slut. Likaså Felix höstlov. Han tyckte att han hade haft ett bra höstlov sa han idag. Min semestervecka blev bra den också. Vi tog en road-trip i onsdags. Vi bilade till Grums, Årjäng, Örje i Norge och sedan till Charlottenberg innan vi vände hemåt. Vi gör små trevliga utflykter ibland. Bara han och jag i bilen.

Jag tog tag i röjningen av köket också. Jörgen var här och hjälpte mig att sortera grejer. Dagen efter var Tobias i Karlskoga här och vi lastade släpkärran och körde elektronikverkstaden till Karlskoga.
Nu har det lättat lite i det blivande köket och jag har börjat riva lite panel från väggarna. 20 kvadratmeter har jag till förfogande när jag ska planera köket.

Ända sedan jag flyttade hit har jag tänkt att jag ska måla ett rutigt golv i köket. Nu har jag ändrat mig och kommer istället att lägga ett Marmoleum click-golv. Rutigt kommer det att bli i alla fall med två underbart vackra kulörer. Jag är inne på att byta fönster också när jag ändå gör om väggarna. Tråkigt att börja bryta i de nya väggarna om något år när resten är så fint och nytt. Befintliga fönster är riktigt dåliga och behöver bytas ut. Det innebär förstås en extra kostnad som jag måste räkna lite på.

Idag gick en av mina hibiskusar i blom i köket uppe.
Enkel rosa/aprikos som egentligen skulle varit enkel röd enligt den jag fick sticklingen av.

En Hoya blommar också.
Hoya nummularoides.

Och mitt "Kopparblad".
Men den blommar nästan hela tiden.

Inga kommentarer: