lördag 5 mars 2011

Felix vaknade tre inatt enligt egen utsago. Därefter hade han svårt att somna om. Hans åttonde födelsedag är ju idag. Han väckte mig strax före sex och då kunde han inte hålla sig längre. Jag gick upp så han fick öppna ett paket. Lego förstås. Sedan byggde han i lugn och ro en stund tillsammans med mig. Frukost och sedan nästa paket. Lego igen.
Ett Legospel där man bygger upp spelplanen och sedan spelar därpå. Det var  ett roligt spel och vi spelade det ett par gånger.

Jag åkte till Colorama för att frossa lite i tapeter och Felix var hemma och tittade på skidskytte. När jag kom tillbaka kom också snickaren och vi hade ett litet byggmöte inför nästa etapp med bakre hallen. Nu vet jag hur jag ska gå vidare med det. Jag gick upp och diskade och Felix tittade på TV. Plötsligt ropar han från rummet: -Pappa, Kadaffi har skickat ut Legosoldater!?!?!? Guud vad jag skrattade. Jag fick förklara för honom vad Legosoldater är men jag föreställde mig hur det skulle se ut med en massa livsfarliga legogubbar som springer omkring i öknen i Libyen.
Vi skrattade gott båda två länge och väl och han byggde upp en liten Legoarmé. Kadaffi har just skickat ut soldaterna som synes. När det var dags för lunch ville Felix bestämma vad och var vi skulle äta så han sa: - Det är ju en lite speciell dag det här så jag vill äta pizza på Statoil. Det var väl OK tyckte jag och log. Vi åt och åkte till Coop för att köpa såjord. Jag har tänkt plantera lite snart.

Klockan tre var det kalas hos hans mamma och jag var med på presentutdelningen men hoppade över kaffet. Jag vill hellre vara här i kapellet och invänta kvällens pirrmöte. Tog just en öl och lyssnar på gruppen Colosseum så länge tills jag får underbart besök.

3 kommentarer:

AnnaKarin H-S sa...

Grattis till 8åringen och grattis/lycka till till dig:)

Anonym sa...

Hehe... "legosoldater"... underbart! :)

Åtta år och stort Legointresse... jo, det där känner jag igen. Just nu vill grabben helst av allt ha ett radiostyrt godståg för ett par tusenlappar. Det kommer han att få då han fyller 9 (i november) eller (om pappas plånbok räcker till) vid vårt besök på Legoland i juli.

:)

Eddie sa...

Tack Anna-Karin!

Hans: Det är svindyrt att köpa Lego på Legoland. Det är samma pris som här men så är den svenska kronan så dålig jäntemot den danska. Köp i Sverige istället!