onsdag 23 mars 2011

Har pysslat vidare lite i kapellet och flyttat ur lite mer saker ur min gamla lägenhet. Nu är golvet under trappan isolerat. 
Bara att lägga golv alltså.

Jag beställde en biljett till en lite underlig spelning i New York också. Ted Nugent spelar med en jazztrio på Iridium Jazzclub. Undrar vad det blir av den kvällen.

Felix ligger och snarkar i sin säng i köket. Han har haft jättejobbig hosta idag och har inte varit i skolan. Vi får se hur det blir imorgon. Johan och Jenny var här på besök en sväng och fick kaffe gjort i min Don Pedro. Don Pedro väcker sina 70-talsminnen till liv vill jag lova. Kaffebryggaren nytillverkas av Bodum och jag köpte en 2008 men har bara använt den en gång tidigare. Den är lite tråkig att diska och så är ju de båda glaskulorna så otroligt sköra. Jag vet inte hur många glaskulor morsan och mormor hade sönder under min uppväxt på Stenstaliden. Det var på den tiden när spisplattorna utgjordes av en glödande spiral som gick att fälla upp för rengöring under densamma.

9 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Don Pedro! Det hade morsan med. Har kanske en stående än, men hon har också ledsnat på att de pajar så lätt så hon brygger i pressobryggare numera, en pytteliten, så när man fikar där måste man dricka ur barnas dockservis för att få en full kopp. :-) Men det är okej.

Vad fint golvet blir också, och så öppet och härligt det utrymmet blir. Önskar vi hade nåt liknande som gick att öppna så att bostaden trollades större. Vi vill verkligen inte bygga ut.

Eddie sa...

Don Pedro säljs fortfarande en del på blocket.Konstigt att det finns original Don Pedro kvar.

Ja, hallen blir öppen och fin. Den ska gå i välkomnande grönt sedan och möta trädgården på baksidan med den gröna kulören. Just nu är det en leråker på baksidan men en vacker dag ska det bli fint. Trädgården ser i detta skick ut som om den vore hämtad ur en finsk film.

Lars G sa...

Jag har faktiskt en original-Don Pedro som jag ärvt efter mina föräldrar, som skaffade den på 60-talet. Konstigt nog har inte gummitätningen torkat ut, och den är hel! Jag använder den ibland vid högtidliga tillfällen, den gör jättebra kaffe!

Eddie sa...

Verkligen gott kaffe! Mina gäster var helt begeistrade.

Anonym sa...

Ted Nugent!
mycket radikala åsikter hos den mannen på senare år...

Eddie sa...

Jag har förstått det. Som människa är han inte särskilt behaglig i mina ögon. Han var trots allt en av mina gitarrhjältar en gång.

Miss Gillette sa...

Vad är det med Ted Nugent då? Upplys en oinsatt.

Vad beträffar din finska film (som jag skrattar åt) är det rätt mycket öststatsrealism över det mesta som just kommit fram under snön. Men jag konstaterade igår att detta väl är den enda korta lilla tiden om året som man tycker att den brungrådaskiga gräsmattan är fin.

Anonym sa...

Om jag odlar en fjunig mustasch, drar på mig träningsoverallsbyxor och håller en lök framför ögonen kan vi väl äta en rotsakslåda på leråkern?

D

Eddie sa...

Miss Gillette: Ted är en vapentokig, skjutgalen sydstatsamerikan med allt vad det innebär. Han var en gång duktig på gitarr och jag hoppas det sitter i ännu.

D: Jag antar att du är en man eftersom du vill klä upp dig på det sätter. Fjunig mustasch, tunt ljust hår med sidbena och vattnig blick, träningsoverallsbyxor och gärna loafers. Är du kvinna vill jag hellre att du har blonderat hår, kragstövlar och en midjelång jacka i extrem konstpäls. Gärna leopardmönstrad kjol också.