tisdag 15 mars 2011

Köpte lite brädor och blindbottenskivor innan jag åkte hem idag. Snön smälter bort lite för var dag.

Snickaren levererade långpasset när jag satt och åt lunch på Folkets Hus så där blev jag sittande med vattenpasset bredvid mig. Sämre sällskap kan man ha.
När jag kom hem pysslade jag med lite småsaker innan jag började skruva dit blindbotten. Jag dammsög under huset igen så att inget sågspån ska finnas kvar och hängde upp rören från kompressorn i det nya bjälklaget. Det gäller att passa på att göra vissa moment nu innan blindbotten är helt ditlagd.. De nya blindbottenskivorna verkar inte hålla att gå på vilket kommer att försvåra kommande golvläggning. Det var heller inte lätt att få golvet i våg. Det blir nog till att sala ovanpå reglarna innan golvläggningen.
Här har jag i alla fall påbörjat förslutningen av krypgrunden i denna hall.
Från en annan vinkel.
Imorgon är det Felixdag igen och vi ska hem till hans kusin och bygga med Lego.

6 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Vad är sala? Att lägga själva golvet, eller?

Eddie sa...

När man salar lägger man ut t ex masonitremsor på reglarna för att överkanten på regelverket ska bli plan och i våg. På vissa ställen kanske man får hyvla ner lite istället.

Ses vi på rytmiken imorgon?

Miss Gillette sa...

Jahaa! Då fattar jag lite bättre varför man säger att man "salar" till nånting -- några ger mer, några ger mindre, men resultatet blir ändå att man köper det man skulle ha.

Tyvärr ingen rytmik -- vi åker till Alperna imorron. Nävisstnä -- Dalarna var det ju. :-D Skidor vettu.

Eddie sa...

Synd! Skulle varit roligt att träffa dig. Jag har så mycket glädje inom mig som jag gärna skulle dela med dig!

Ha det gott i snön!

Miss Gillette sa...

*ler* Den glädjen varar ett bra tag till hoppas vi. Så det är liksom inte kört än ... Kram sålänge, ser fram mot att träffa dig nästa vecka.

Eddie sa...

Detsamma!