torsdag 24 mars 2011

Igår när jag satt här i kapellet, hörde jag att det började slamra på taket. Det blåste en del så jag trodde att något låg och slog så jag gick ut. Då stod det en röd bil på uppfarten med en dekal där jag kunde läsa "Avesta takservice" eller något i den stilen. Ur klev en man och jag sa: -Nu har du allt hamnat fel. -Det har jag inte, sa han. Han jobbade på Kefre plåtslageri här i Kristinehamn och bilen var köpt begagnad i Avesta.  Han levererade en skorstenshuv som jag beställt i höstas. Han hade varit här redan för några dagar sedan och tagit mått. Nu skulle han montera den färdiga huven. Jag hade trott att Patrik på Kefre glömt bort min beställning och jag hade tänkt påminna honom nu när snön på taket börjat försvinna. Nu var det hela färdigt redan och en krage till skorstenen var också klar och skulle levereras senare. Idag kom han tillbaka och monterade även kragen.
Han monterade även mina fotsteg för sotaren och lade tillbaka pannorna som de skulle vara. Vilken otrolig service! Jag kan verkligen rekommendera Kefre plåtslageri till er som behöver duktig plåtslagarexpertis. Jag har anlitat Kefre förut och vet vad duktiga de är.

Jag har också varit i lägenheten och hämtat lite saker idag. Bl a mitt gamla soffbord som jag sågade av två av benen på för att det skulle bli ett trappbord. Man saknar ett trappbord när man sitter mitt emot varann i trappstolarna.
Bordet var tyvärr lite för långt så jag ska ta och såga isär det och förkorta det lite. Här ska det ölas och ätas hämtpizza i sommar.

Nu är våren här på allvar. Jag hörde tranor imorse och koltrasten spelar varje kväll vid kapellet. För ett par dagar sedan grävde jag ett hål i snön där jag vet att det finns en vägtrumma som går under Filipstadsvägen. Vägtrumman har jag lagt dit och det är meningen att den ska leda bort vattnet som diket runt tomten avvattnar. Vattnet går sedan till en bäck på andra sidan vägen och bäcken mynnar ut i Spjutbäcksdelen av Varnan. Varnan rinner sedan genom stadskärnan och ut i Vänern.
Så här har det sett ut i flera dygn nu. Tänk vad vatten som lämnar Marielund 1:12 varje timme genom denna vägtrumma. Det vattnet hade annars blivit stående här på tomten tills det runnit bort via grundvattnet. Jag njuter verkligen av varenda liter som rinner härifrån.

Ikväll kommer Pirrulina och har med sig sitt Playstation. Felix och hon (och kanske jag) ska spela "Guitar Hero". Felix får träffa hennes doggar igen och jag ska bjuda på äggröra, bacon och prinskorv.

5 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Tack för tipset om Kefre -- vi ska lägga om taket snart så jag ska begära in offerter.

Eddie sa...

Är det takpannor eller bara plåt på taket? Om det är pannor med i bilden tycker jag du ska skicka en förfrågan till min snickare också.

Miss Gillette sa...

Bara plåt. "Takens Rolls-Royce" sa en plåtis som gjorde ett annat jobb åt oss för några år sen.

Eddie sa...

Snyggt!

Anders sa...

Fantastiskt möblemang!