lördag 21 maj 2016

Fotboll och Nightstompers

Vi vaknade sent imorse, jag och Felix. Hela förmiddagen satt vi och tittade på TV och åt långfrukost. Felix skulle spela fotboll kl 13 mot Nyedshov hemma. Jag körde honom till samlingen kl 12 och åkte sedan ut till Stolpens trädgård och Jonas Grund för att titta efter en buskpion. När jag kom dit stod en turistbuss utanför så jag förstod direkt att jag inte skulle kunna prata buskpioner med Jonas i lugn och ro. Uppe i trädgården var det säkert 70 personer så jag gick ett varv för mig själv.

Felix lag, Villastaden IF, vann över Nyedshov med 5-0 tror jag. Grabbarna börja bli stora och det blir faktiskt roligare att se på matcherna nu när de kan spela på riktigt.

Jag åkte sedan ut och hälsade på Jörgen och Calais ute vid deras båt vid marinan. Jag fick låna en underbar cd-skiva med gruppen Nightstompers och en inspelning i Studio Zalt från 1993. En kristinehamnsgrupp som en gång spelade blues i världsklass. Conny Fallqvist på munspel, Raul Bertilsson på gitarr och sång, Jonny Johnsson på trummor, Lars Calais på gitarr och "Laban" på bas. Jag minns tyvärr inte vad Laban heter i verkligheten. Den skivan lyssnar jag på i kapellet ikväll.

Jag planterade fjärilsviol i en rabatt för att fylla ut lite kala jordytor. Fjärilsviol är en söt liten vit viol. Bra marktäckare. Har ingen bild på den ännu.

Jordnävor slår ut i rabatten. Så vackert, nyutsprunget.
Lilla stackars Sivan som inte får komma in i kapellet på somrarna. Hon är så full i fästingar så de kryper i sofforna inne när hon legat där. Här har hon nyss strukit sig mot huggkubben i brist på husses kärlek. :-(

2 kommentarer:

Lars G sa...

Du verkar gå in för odling väldigt seriöst?

Eddie sa...

Gillar att pyssla. Har längtat så otroligt efter detta i vinter.