söndag 22 maj 2016

Heldag i trädgården

Vaknade redan 05:45 och drack kaffe. Tittade på morgon-TV och gick ut i trädgården kl 8. Jag började med att lägga ut markduk där altanen ska vara. I slutet av kommande vecka kommer grävaren, Anders Arketeg och ska göra lite grävarbeten på baksidan. En massa grässvål med lupiner och sly ska grävas bort. Han ska också sprida ut singel på markduken så att den ligger kvar. Nästa sommar ska jag bygga altan har jag tänkt så det får ligga en singelbädd på plats så länge.

Markduken räckte inte riktigt. Det fattas några kvadratmeter som jag måste fixa tills Arketeg kommer.
Här har jag klättrat upp på uthustaket och tagit en bild. Så där kommer altanen att bli. Plintar har jag satt ut redan och beslagen på dessa sticker upp ur markduken.

Sedan diskade jag innerkrukor. Det blir ju en massa sådana när man köper plantor och jag vill gärna använda dem igen om det går. Jag blandade såpvatten i en balja och diskade säkert femtio krukor.
Jag fyllde baljan två gånger med krukor. Nu har jag så det räcker när jag vill plantera. Jag kan till och med ge bort lite krukor om någon behöver.

Hösten när jag sådde gräsmatta hade ICA Maxi extrapris på fröpåsar. Jag tror de kostade två kronor styck ungefär. Jag köpte då tio påsar tusenskönefrö som jag sådde ut samtidigt som gräsfröna. Jag tycker det är så vacker med tusenskökor i gräsmattor. Man ser det inte så ofta så här långt norrut men jag chansade i alla fall. För ett par år sedan tittade det upp några blommor i gräset.
Så ock i år. De är inte många men de är vackra.

Sedan gick jag med blomspruta och sprutade såpvatten i ett par vattensamlingar bakom uthuset. Lite svårare för mygglarverna att överleva blir det.

Till middag blev det kanariska potatisar med "mojo". Jättesalta potatisar och sås. Bara det. Underbart!

Inga kommentarer: