fredag 13 maj 2016

Kyla

Idag slog vädret om och det blev kallt igen. Felix ska på skolresa till Kloten imorgon och det ska bli två grader varmt och regn i stort sett hela lördagen. Jag ska med som en av klassföräldrarna och jag lär ha långkalsonger på mig.

När jag kom hem idag skulle jag köra grästrimmer hade jag tänkt. Jag började med att montera isär själva trådkassetten för att dra fram tråden lite. Det har krånglat ett tag så jag tänkte vara duktig innan jag började köra. Jag höll på att aldrig få ihop faanskapet igen. Efter att jag svurit högt och nästan börjat gråta av vrede lyckades jag till slut. Jag kunde konstatera att det inte var mycket tråd kvar och förstod att jag snart måste ta isär trådkassetten igen för att linda på ny tråd. Jag körde trimmer en stund och hann precis klart det jag tänkt innan tråden var helt slut.
Här är den lilla lila irisen jag nämnde igår. Bredvid till höger finns stjälkar efter kungsängslilja. Rådjuren åt upp blommorna direkt när jag satte dom för någon månad sedan.
Här har vi en liten jordnäva som slagit ut också.

Idag fick jag spruta såpvatten på plommonträdets små nyutslagna blad. Det dröjer inte länge innan bladlössen hittar dit när bladen väl slår ut.

Igår hörde jag årets första tornseglare.

2 kommentarer:

Anna Ström Åhlén sa...

Ja, att sköta trädgård är ingen dans på rosor (hahaha). Fina bilder! Hoppas helgen blir bra, trots kylan.

Eddie sa...

Helgen blev helt fantastisk trots 2 plusgrader, blåst och snö. När vi kom fram till Kloten låg det en dm snö på parkeringen.