onsdag 4 november 2009

Har varit i Västerås på möte i dagarna två. Jag hade en väldig tur när jag fick mitt hotellrum. Jag blev tilldelad en svit på översta våningen.
Vardagsrum med sittgrupp och soffa.
Panoramafönster med utsikt över staden.
Ingången till sovrummet.

Panoramafönster även här. Badrummet var utrustat med badkar och jag fick då en snilleblixt. Jag skulle ligga i badet och dricka Dry Martini när arbetsdagen var slut.

Jag gick ner på stan för att leta reda på en bokhandel. Jag var tvungen att "sniktitta" i en drinkbok eftersom jag inte vet hur en Dry Martini ska blandas.

Höstlöven faller även i Västerås. Jag hittade ingen bokhandel så jag frågare en herre på stan efter en sådan. 300 m i fel riktning fanns det en. Jag framförde då mitt egentliga ärende gällande drinkreceptet och mannen lyste upp: -Du tar en torr Martini och häller i ett litet glas. Häller sedan ut Martinin och slår i Gin i glaset. -Vips så är det klart, sa han. Ok, då så. Jag gick till bolaget och frågade en manlig expedit om ingredienserna. Expediten sken upp och sa att man skulle ta en del Martini och tre delar gin. Röra det med is och hälla upp det i ett glas. Sedan sa han: -Själv häller jag lite Martini i glaset, häller ut Martinin och sedan häller jag i Gin. Konstigt, tänkte jag, vilket slöseri på alkohol och uppgifterna var samstämmiga från det två tillfrågade personerna.

Jag köpte Gin och Martini och gick sedan till Coop och köpte en burk oliver.

Ingredienserna och en välfylld ishink. Jag spolade upp badvatten och blandade en Dry Martini. Jag dukade upp i badrummet för att kunna blanda mig en till utan att behöva gå så långt.
Den första drinken står färdig för att avnjutas.
Mmmmmmmmmmmm!
Efter badet blev det korsordslösning och TV innan middagen. Tog ett kvällsfoto också innan jag gick iväg.
Västerås by night.

6 kommentarer:

FrkLugn sa...

Mmm, det ser så där lagom dekadent ut.

Hur ska du klara dig utan badkar? Det övergår mitt förstånd. Du tänker väl inte använda den där blå baljan du grävt ner?

Eddie sa...

Jag ska ju köpa din pool till sommaren. Jörgen och jag ska ligga och guppa däri, nakna, drickandes brännvin.

Therese sa...

Du är verkligen en livsnjutare av RANG du!

Eddie sa...

Livet ska vara en enda lång njutning!

Anders sa...

Hur smakade det då? Provade du båda varianterna? Vilken var i så fall bäst? Istället för att hälla i och hälla ut vermouth borde man väl kunna droppa i lite?

Eddie sa...

Det smakade väldigt bra men jag blandade bara 1 till 3. Det var så primitiva förhållanden på hotellrummet så jag ville inte exprimentera.