måndag 7 november 2011

Dag 4 i London.

Sista heldagen. Idag hade vi inga kostsamma attraktioner på schemat. Jag hade dragit ut en beskrivning av platser där olika scener av Harry Potterfilmerna spelats in. Vi åkte först till Kings cross. Efter en stunds letande hittade vi denna plats. 
Det var kö till fotografering. Vi åkte vidare till Diagon gränden som spelades in här. Jag har stora problem med mina datorer ikväll och kan inte få upp bilder för redigering. Jag hade tänkt att lägga in en bild av en av ingångarna som leder till krogen "Den läckande kitteln". Det låter sig dock inte göras.

När vi var klara med Harry Potter-siterna hade vi inget att göra resten av dagen. Felix påminde mig om att jag pratat om Portobello road. Det hade jag helt glömt men det passade bra denna eftermiddag. Vi tänkte åka buss dit men det gick fruktansvärt sakta i londontrafiken. Vi åkte i en halvtimma ungefär innan vi bytte till tunnelbana. Vi gick sedan Portobello road och tittade på de affärer och loppisar som fanns där. Sedan tog vi tunnelbana till Trafalgar square så Felix skulle få se den platsen också.
Här sitter han vid foten av Lord Nelson-statyn. Big Ben från Trafalgar square.

Efter en god pizza åkte vi till hotellet för sista gången. Jag köpte med en flaska kallt vin på hemvägen.

Dag 5 i London.
Sista dagen var en enda lång hemresa. Vi lämnade hotellet 8:45 på morgonen och klev in i kapellet kl 18:45.

Jag försökte lära Felix att tryckutjämna genom att hålla för näsan och trycka på med luft inifrån. Vi övade på hotellet dagen innan men det funkade inte. När vi flög hem provade han igen och lyckades. Vilken glädje! Han blev så otroligt glad att han lyckades lösa upp trycket i öronen. Flygresan hem blev därför en otroligt behaglig resa.

Inga kommentarer: