tisdag 8 november 2011

Jag har tyvärr stora problem med bildöverföringen från min kamera till min Mac Book just nu. Det har blivit så här efter sista uppgraderingen av Macens operativsystem. Jag har bilderna i paddan med där funkar inte min blogg-app. Därför blir det inlägg utan bilder tills det ordnat sig.
Sedan jag och Felix kom hem har det hänt en massa saker som jag delvis skulle vilja dela med er via bloggen. Lina och jag har ätit underbar mat som fotograferats och även passerat tarmkanalen i denna skrivande stund. På onsdagen när vi kom hem åt Lina och jag rårakor med löjrom. Så fantastiskt underbart gott att jag skulle kunna leva resten av mitt liv av denna rätt.

På fredagen åt vi råbiff. En av mina älsklingsrätter. Vi rev oxfilé med matberedaren och åt med rödbetor, kapris, lök och rå äggula. Lina introducerade riven pepparrot till detta också och det funkade bra.

På lördagskvällen gjorde vi borsjtj. Rysk rödbetssoppa alltså. Den blev givetvis också gudomlig. Det finns en massa bilder av detta förstås och matlagningsfézen satt på nästan hela helgen. Jag minns inte om jag visat mig i min matlagningsféz på boggen. Jag köpte en turkisk féz på Buttricks senast jag var i Tokholm. Denna har jag på mig vid matlagning numera. När det handlar om seriös matlagning alltså.

Jag har dessutom lagt undergolvet i bakre hallen och rummet mellan bakre hallen och blivande kök med spårad spånskiva inför golvvärme där. Jag har kommit in i ett renoveringsstim. Detta är mycket tack vare att jag kan slappna av så totalt med goa lilla Lina däremellan. Tyvärr har jag fått en åkomma på grund av detta ihärdiga snickrande. Det verkar som om jag har vatten i vänster knä efter att ha krupit på reglar ett tag. De inbyggda knäskydden i snickarbyxorna kommer inte till sin rätt när man måste balansera på reglar på knä för att inte trilla ner i krypgrunden. Jag har haft problem med detta förut och det gick då över på ett par dagar. Ska fortsätta med renovering så fort kroppen pallar. Till detta är jag också förkyld.

Det känns fattigt att inte kunna bildblogga men det kanske kan presenteras retroaktivt när allt löst sig. Tills dess... Ha det!

17 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Ni har god matsmak! Ja, det är väl inte mycket mer att tillägga utom att man faktiskt kan smaksätta råbiffen med fransk senap också. Det har Maken och jag lärt oss på Bishop's Arms på Park i Göteborg där vi äter råbiff nästan varje gång vi är i den stan. (Att jag nämner Park beror på att de delar kök med hotellet ifråga -- jag minns faktiskt inte vad det heter numera, för mig kommer det alltid att vara Park Avenue -- så alla Bishop's har inte samma meny.)

Hm. I frysen ligger faktiskt en bit innanlår från en lycklig ko i Vike. Snart läge att konsumera, känns det som.

Eddie sa...

Lustigt att du nämnde fransk senap. Lina tog lite Wästerbottensenap till sin portion, något jag var oerhört tveksam till...

Miss Gillette sa...

Vaaad är wästerbottensenap?

Jag skulle nog tveka inför både pepparrot och stark senap -- det är två så snarlika smaker att de skulle kunna stjäla hela föreställningen. Köttet har ju inte så himla stark smak i sig, det måste få komma fram på ett hörn. Men om man inte tar så mycket av varje, så funkar det kanske.

Eddie sa...

Wästerbotten senap är en stark, slät svensk senap. Långt ifrån skånsk senap. Den påminner om den starka senap man får om man beställer det till "korv med bröd" om man önskar "stark" men den är mycket godare. När du skriver "fransk" menar du kanske senap av dijon-typ eller? Mycket vinäger och jättegod förstås. Kan tänka mig att prova det till råbiff en annan gång men det är som du skriver; inget får förta smaken av själva råbiffen.

Miss Gillette sa...

Aha, okej. Ja, det är dijontypen jag menar. (Den finns förresten i en massa roliga smaker den också, varav min favvo är den som är smaksatt med dragon. Men den måste man kanske utrikes för att få tag i. Och inte vet jag om den passar till råbiff, men den är god att ha under osten på mackor.)

Eddie sa...

Jag använde dijonsenap när jag gör aioli. Favoriten är den som är smaksatt med chili. Dragon ska jag prova i annat sammanhang.

Anonym sa...

Har du provat överföring via Icloud?? Funkar utmärkt

Eddie sa...

Miss Gillette: Wästervik ska det vara förstås, Iinte Wästerbotten...

Anonym: Det är efter kopplingen till iCloud jag fått problem. Jag tvingades uppgradera mitt iPhoto för att kunna tillgodogöra mig iCloud på min MacBook och det gjorde jag. Du funkade allt som det skulle...ett par dagar...sedan kan jag inte öppna iPhoto längre. Min iPhone och min iPad visar de bilder som ligger i molnet men i min MacBook kommer jag inte så långt att jag kan välja vilka bilder jag vill se. Jag kan heller inte "slanga" in bilder från min kamera eftersom den överföringen inleds med att iPhoto startar och där är det stopp...

En Bild i senaste blogginlägget där Felix står i Diagongränden ville jag gärna ha med så den mailade jag till mig själv från paddan så jag kunde spara ner filen i hämtade dokument och plocka den därifrån. Så orkar jag inte göra med alla bilder förstås...

Lars G sa...

...men Appleprodukterna krånglar väl aldrig? (enligt dom troende).

Anonym sa...

Jag utgår ifrån att du uppgraderat till Lion....

Eddie sa...

Lion är installerat, ja. Mitt officepaket uuphörde att fungera i och med den uppdateringen. :-(

Så här lyder det felmeddelande som kommer upp när jag försöker starta iPhoto:

Dyld Error Message:
Library not loaded: /Library/Frameworks/iLifeFaceRecognition.framework/Versions/A/iLifeFaceRecognition
Referenced from: /Applications/iPhoto.app/Contents/MacOS/iPhoto
Reason: image not found

Tilläggas ska att mitt lagringsutrymme i iCloud nästan är fullt p gr a alla bilder jag har i paddan.

Per sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Per sa...

Du rådfrågade mig för ett tag sedan ang om du skulle uppgradera till Lion, och jag sa "inte än".
Jag nämnde även en del kommande problem eftersom
du använder hårdvara som inte kanske är kompatibel till 100% som ev. kameran.

En lösning finns naturligtvis ;)
Det är att använda programmet: Bildöverföring
som finns i os x. Då får du över bilderna till datorn.
Hoppas det löser sig.

PS. ICloud behåller bilderna i 30 dagar, sedan byts de ut mot de senaste hela tiden.

/Per

Per sa...

Har felsökt lite åt dig.
Lösningen på iPhoto är en ny ren installation av iPhoto 11.
Problemet är att katalogstrukturen i nya systemet för iPhoto inte ser likadant ut som förut.
Du behöver alltså CDn med iPhoto 11.

Du kan läsa om det här:
https://discussions.apple.com/thread/2747558?threadID=2747558&tstart=300

/Per

Eddie sa...

Ja, jag borde ha väntat förstås men jag var så ivrig att få tillgång till iCloud. Jag får kika på ditt förslag till lösning imorgon. Nu är det natta.

Tack så länge!

Per sa...

Tjohopp!
Såg att du skrev att ditt iCloud snart är fullt p.g.a alla bilder.
Här kommer en liten förklaring på hur det funkar.

Bildström använder inte ditt lagringsutrymme på 5GB i iCloud. Däremot använder det ditt utrymme om du ställt in i Säkerhetskopiering på din iPhone att "Kamerarulle" ska säkerhetskopieras. Om du stänger av det så kommer bilderna ligga utanför ditt lagringsutrymme, och fungera som en"Bildström" mellan enheter.
Det får plats 1000 st i strömmen och de ligger kvar i 30 dygn. Vill man då spara nån i strömmen på någon enhet så klickar man på spara bild på respektive enhet.

Du kan läsa mer om det här:

http://blogg.telia.se/smartarevardag/2011/10/07/det-har-ar-icloud/

http://support.apple.com/kb/HT4486?viewlocale=sv_SE

Hoppas du blir klokare :)

Eddie sa...

Tja, lite klokare blev jag nog. Jag får prova mig fram lite.

Tack så länge!