torsdag 28 december 2017

Framsteg igen

Snickaren kom till mig häromdagen och erbjöd sig att hjälpa mig med imkanalen som ska leda ut matos i det fria när väl matlagningen kommer igång här i det nya köket. Att borra genom husväggen har jag gått och oroat mig för. Efter ett par timmar med snickaren så var hålet uppborrat och vi kunde hänga upp ventilationsrör under taket. Ventilationsröret skulle isoleras först med brandisolering och det gjorde vi.
Här har vi också byggt botten på lådan i taket som gömmer ventilationsröret. I botten på lådan ska också spottar installeras för bänkbelysning sedan. Framkanten lämnas öppen tills elektrikern varit här. Det är en hel del kabeldragning för honom i lådan innan vi skruvar igen.

Snickaren har tyckt att jag ska ta bort tröskeln in till prediksalen. Det är också ett moment jag oroat mig över. Jag har också oroat mig över att borra hål genom golvet för vatten och avlopp. "Det är väl ingenting". sa snickaren och efter en stund var båda de momenten också utförda.
Här förberett för vatten och avlopp.

En stor del av min renoveringstid går tyvärr åt till att oroa mig för vissa moment och det tar otroligt på mina inre krafter. Tyvärr är jag sån och har nog alltid varit det i hela mitt liv.
Här ett annat moment som oroat mig men som jag tog tag i och fixade utan snickarens stöd.
Rörgenomföring för elen. Jag lagade också ett gammalt hål i golvet för att kunna lägga ut nytt golv över. Lagningen duger och den kommer att hamna under ett köksskåp. Ingen kommer att kliva just där även om golvet är något försvagat där.

Idag har jag gjort de sista momenten innan golvläggning som kommer att ske till helgen. Snickaren hjälper mig igen. Jag satt upp en fönsterhylla tillfälligt.
Den ska passas in och sättas fast innan målarna kommer. Jag har sagt att de får tillträde runt den 15 januari. Fönsterhyllan kommer att hamna en bit upp i fönstren som synes men det är inget att göra åt. Jag valde att ha det på det sättet för att få lite stänkskydd bakom diskbänken. Jag ska byta fönster till sommaren men jag vill inte heller ha mindre fönster. Kapellets exteriör skulle förändras mycket då och det vill jag inte.

Nu är rummet röjt och sopat och dammsuget. Nu är det bara att invänta helgen för golvläggning. Den 9 januari kommer elektrikern och då blir det en heldags jobb med kabeldragning. Jag kommer att få krypa fram och tillbaka under kapellet ett antal gånger då. Det är inget jag är särskilt förtjust i.

Inga kommentarer: