söndag 10 december 2017

Söndag igen

Igår var snickaren här och hjälpte mig ett par timmar. Han har bilden klar för sig hur köket kommer att bli och jag har inte fattat hur köksinredningen ska installeras på fönsterväggen. Han har förklarat tio gånger men jag har inte förstått. Det har varit ett problem för mig eftersom jag behöver konkret stöd för mina tankar och planering. Igår kom han och byggde upp det abstrakta han försökt få mig att förstå. Och nu fattar jag (förstås).

Idag har jag fortsatt att sätta gips på väggarna. Jag har också börjat regla upp för "taklådan" som ska gå över bänkarna i köket. Det blir en låda där el och köksfläkttrumma ska dras och spottar ska sitta och lysa ner på arbetsytorna.
Så här ser det ut ikväll. Gipsat och reglat delvis för taklådan. Framme vid fönstren var jag tvungen att bygga stöd för köksinredningen i form av en liten extravägg på grund av att det sitter två element där.
Så här ser extraväggen ut och det var den som jag hade så svårt att förstå hur den skulle bli. Ovanpå extraväggen lägger jag ett lock som får bli fönsterhylla. Reglagen och avluftning för elementen måste jag ta upp hål för i bakkant av köksskåpen.

Inga kommentarer: