söndag 31 december 2017

Golvet

Golvet är på plats. Det tog fem timmar varav två gick åt till att skratta och dricka öl. Det var lite trixigt med vissa partier men till slut bara låg det där.
Man lägger det från vänster till höger. Jag hade sådan tur med rummets storlek så spillet från delade plattor på vänster sida, passade obearbetade på höger sida sedan. Snickaren ville inte vara med på bild trots att jag försökte övertala honom.
Nästa steg är att sätta dit tunna metalltrösklar för att bygga bort de höjdskillnader som uppstod mellan det nya golvet och rummen intill. Även stenplattan framför kaminen ska ramas in av sådan metallist.
Så här blev det när det var klart. Hysteriskt men fantastiskt vackert i mina ögon. Längst bort mot fönstren och utmed de andra väggarna ska det ju stå köksbänkskåp så därför var det inte noga att lägga golv ända fram till väggen just där. Det kommer ändå aldrig att synas.

Redan när jag köpte kapellet för tio år sedan hade jag klart för mig att jag skulle ha ett rutigt köksgolv på diagonalen här och nu är det på plats. Jag visste då inte vilka kulörer jag skulle ha på rutorna däremot men när jag fördjupade mig i kulörer inför läggningen så fanns inga andra alternativ i min värld. Jag bara skulle ha de här kulörerna. Det enda jag visste var att det inte skulle bli svart och vitt som ett schackbräde eftersom det är lite för vanligt. Jag vill ju inte vara vanlig.

Det är en utmaning att lägga golv på "diagonalen". Det blir mycket krångligare än att lägga vinkelrätt mot väggarna. Men det är det värt. Det det ger det där "lilla extra" utseendemässigt har jag alltid tyckt.

Någon gång i mars eller kanske april kommer jag att ställa in disk i mitt livs första diskmaskin här.

Inga kommentarer: